TTSO bilgi verdi, AB destekledi

Dedehan Otel’in ortaklarından İbrahim Küçük, eşinin, rahatsızlığı nedeniyle toplantıya gelemediğini o nedenle açıklamayı kendisinin yaptığını vurgulayarak,  “Yatırımcılara Avrupa Birliği desteği olmadan işe girmeyin derim. AB bize hem ekonomik anlamda hem de işletme düzeni anlamında çok büyük destek sağlıyor” dedi.

DESTEK OLMASA TEREDDÜT YAŞARDIK

Avrupa Birliği desteği olmasa işe girme konusunda tereddüt yaşayacaklarını söyleyen Küçük, “TKDK destekleri konusunda TTSO’dan bilgi alarak, odanın yönlendirmesi ile oteli yapmaya karar verdik. İyi ki de bu desteği aldık. Bugün Arsin’e özellikle Körfez ülkelerinden pek çok turist geliyor. Yaz döneminde ciddi bir doluluğa ulaşıyoruz. Kışın da oldukça iyi bir kapasite ile çalışıyoruz. Şunun altını tekrar çizmek isterim. AB bize hem ekonomik hem de işletme düzeni anlamında çok büyük destekler sağlıyor. Şöyle söyleyeyim; bir otelin geri dönüşü ortalama 7-8 yıldır. Bunu AB hibeleri ile birlikte 3-4 yıla düşürebiliyorsunuz. İkincisi de Türkiye genelinde konaklama tesislerinin yüzde 50’si prosedüre uygun işlemiyor. TKDK aracılığıyla sağlanan AB destekli projeler bu yönde de yatırımcıyı yönlendirerek bu düzeni sağlamaya yardımcı oluyor” diye konuştu.

Küçük, otelde sezonluk da olsa 15 kişiye istihdam sağladıklarını vurgulayarak, vatandaşları Avrupa Birliği destekleri konusunda daha ilgili olmaya davet etti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber