banner240
banner237
banner238

Türk – Gürcü İş İnsanları Forumu TTSO’da gerçekleştirildi

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, “Ticaret hedeflerinin gerçekleşmesi için sadece iş insanlarının hızlı hareket etmesi yetmiyor, ülkelerdeki siyasi ve bürokratik yapının da aynı şekilde gelişmesi gerekiyor” dedi.

ACARA HEYETİ BAŞKAN HACISALİHOĞLU’NU ZİYARET ETTİ

Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Yüksek Şura Başkanı Dato Gabaidze, Acara Özerk Cumhuriyeti Milli Eğitim ve Spor Bakanı Maia Khacishvili, Batum Belediye Başkanı Archil Chikovani, Acara Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Giorgi Romanadze, Gürcistan’ın Trabzon Başkonsolosu Gela Japaridze ve Gürcistan Yabancı Yatırımcılar Derneği Başkanı Osman Çalışkan, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu’nu makamında ziyaret etti. Ziyaretin anısına karşılıklı plaket ve hediye takdiminin ardından TTSO Toplantı Salonunda Türk – Gürcü İş İnsanları Forumu Gerçekleştirildi.

TÜRK – GÜRCÜ İŞ İNSANLARI FORUMU

Forumun açılışında konuşan TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, ticari ilişkilerin gelişmesi için bu toplantıları düzenlediklerini belirterek, “Türkiye ile Gürcistan arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesi, her iki ülkenin iş insanlarının çabasıyla bugüne kadar geldi. Bu anlamda her iki ülkenin işadamlarını da kutluyorum. Ancak ticaret hedeflerinin gerçekleşmesi için sadece iş insanlarının hızlı hareket etmesi yetmiyor, ülkelerdeki siyasi ve bürokratik yapının da aynı şekilde gelişmesi gerekiyor. Bizlere de zaman zaman sorunlar ve çözüm önerileri aktarılıyor ve bunları sonuca bağlanması için gerek oda olarak gerekse bakanlıklar nezdinde çaba sarf ediyoruz, ilişkilerin gelişmesine katkı sağlamaya çalışıyoruz. En fazla lojistik sektöründe sorunlar yaşamaktayız” dedi. Başkan Hacısalihoğlu, “Amacımız işadamları arasındaki ilişkileri biraz daha sıcak tutarak gerek iki ülke arasında gerekse üçüncü ülkelerle ticaretin gelişmesine katkı sunmak olacaktır” diye konuştu.

Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Yüksek Şura Başkanı Dato Gabaidze ise, bu tür toplantıların iş adamları için önemli bir fırsat olduğunu dile getirerek, bu fırsatın değerlendirilmesi temennisinde bulundu. Gürcistan Yabancı Yatırımcılar Derneği Başkanı Osman Çalışkan da toplantıda bir sunum gerçekleştirdi.

İKİLİ İŞ GÖRÜŞMELERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Türk - Gürcü İş İnsanları Forumunda daha sonra iki ülke iş insanları arasında ikili iş görüşmeleri gerçekleştirildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber