‘ADIM ADIM MESLEĞE’ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Akçaabat Kaymakamlığı’nın koordinasyonunda düzenlenen ‘Adım Adım Mesleğe’ protokolü imza törenine, Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Usta, Akçaabatlılar Vakfı Başkanı Yaşar Erbaşaran, Akçaabat Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya, Akçaabat Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi adına Başkan Yardımcısı Aydın Hurmacı, Akçaabat Küçük Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kalaycı ve Okul Müdürü Volkan Balcı katıldı.

‘Adım Adım mesleğe’ projesinin amacı Akçaabat MTAL’de çeşitli meslek kollarında eğitim gören öğrencilerin sanayinin yoğun olduğu illerde meslekleri hakkında ilk elden gözlem yapmalarını sağlamayı ve meslek alanlarındaki teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek gelişim ve işleyiş süreçleri hakkında bilgi edinmelerini kapsıyor.

İmzalanan protokol kapsamında, "Adım Adım Mesleğe Projesi" ile Makine ve Tasarım Teknolojisi alanında öğrenim gören 16 öğrenci Konya’da, Moda Tasarım Teknolojileri alanında öğrenim gören 16 öğrenci ise Bursa’da mesleki gezilere katılacak. Öğrencilere işbaşı gözlem yapma imkanı sunacak olan bu geziler, öğrencilerin meslekleri hakkında daha derinlemesine bilgi edinmelerini sağlayacak.

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, ‘Adım Adım Mesleğe’ projesi için bu tür protokollerin gerçekleştirilmesinden memnuniyet duyduğunu ve imkanlar dahilinde daima destekçisi olduğunu belirtti. Projenin başarılı bir şekilde yürütülmesi için her türlü desteği vermeye hazır olduğunu ifade eden Başkan Ekim, “Akçaabat’ımızdaki öğrencilerin eğitimine katkıda bulunmak, öğrencilerimizin ve ülkemizin geleceği adına yeni bir şeyler yapmanın heyecanını yaşıyoruz. İmzaladığımız protokol sayesinde Akçaabat MTAL’de eğitim gören öğrenciler meslek dallarına göre rehber öğretmenleri eşliğinde farklı illere gidecekler. Buralarda ilgili mesleklerdeki yerlerde 15 iş günü boyunca incelemeler yapacaklar. Bu şekilde hem mesleklerinin inceliklerini daha derinden öğrenecekler hem de kendilerini ve işlerini geliştirebilecek farklı bilgiler edinecekler. Yerinde gözlem ve inceleme yapacak olan öğrencilerimiz, farklı bir deneyim imkanı bulacaklar. Eğitim gördükleri meslek dallarında teknolojik gelişmelere ve teknolojinin mesleklerine entegrasyonuna şahit olacaklar. Bu durum, öğrencilerimiz için muhteşem bir deneyim olacak. Onlar adına çok mutluyum. Geleceğimizin teminatı gençlerimizin hem kişisel hem de mesleki anlamda gelişimlerine imkanla dahilinde daima destek olmaya hazırım. Elimizden geldiğince de destek oluyoruz.” Dedi.

İmza töreninin ardından Okul Müdürü Volkan Balcı, tüm paydaşlara projeye yapacakları katkılardan dolayı teşekkür etti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber