“Aile Okulu Projesi”ne Trabzon’da Start Verildi

Cumhurbaşkanlığı Genelgesiyle, çocukların eğitiminde en önemli yapı taşlarından biri olan ailenin ve devamında toplumun sağlığının korunmasına katkı sağlanması; aile içi ilişkiler, ev yönetimi ve çocukların davranış yönetimlerine rehberlik edilmesi gibi amaçlar doğrultusunda Milli Eğitim Bakanlığınca 81 ilde yürütülen “Aile Okulu Projesi”ne Trabzon’da start verildi.

Aile Okul Projesi kapsamında Ortahisar Halk Eğitim Merkezini ziyaret eden Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Burak Fettahoğlu veli eğitiminlerin önemine dikkat çekerek, “Giderek yüzeysel hale gelen iletişimin niteliğinin arttırılmasına yönelik olarak, velilerin desteklenmesi, ebeveyn çocuk iletişiminde rastlanan sorunlara çözümler sunulması açısından veli eğitimlerini son derece önemsiyoruz.”dedi.

EĞİTİMİN EN ÖNEMLİ UNSURU AİLEDİR

Eğitimin en önemli unsurların başında aile geldiğini belirten Müdür Fettahoğlu, “Burada üretilen çözümlerin okulu ve dolayısıyla da toplumsal yapıyı etkilediğini ve bu yolla öğrencilere daha sağlıklı bir gelecek inşa edeceğiz. Böylece eğitim hedeflerimize birlikte ulaşacağız” dedi. Hayat boyu öğrenmenin her birey için yaşamsal gereklilik arz ettiğini, öğretmenin de velinin de öğrenme faaliyetlerinde etkin olmasının, eğitimin bütünselliğini kuvvetlendirdiğini kaydeden Müdür Fettahoğlu, “Cumhurbaşkanlığımız ve Bakanlığımızın öngördüğü şekilde bizler de Aile Okulu Projemizin ,olumlu sonuçlar doğuracağına yürekten inanıyor ,eğitim ailemizin en güçlü ayaklarından biri olan velilerimizi göstermiş oldukları katılımdan dolayı kutluyorum” şeklinde konuştu. MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Aile Okulu Programı Kapsamında; Sosyal Ve Duygusal Beceri Gelişimi, Aile İçi İletişim Becerileri, Akran İlişkileri, Bilinçli Ve Güvenli Teknoloji Kullanımı, Çatışma Ve Stres Yönetimi, Bağımlılık, Ahlaki Gelişim, Sağlıklı Beslenme Ve Fiziksel Aktivite konularında eğitimler veriliyor. Akçaabat, Araklı, Of ve Ortahisar ilçelerinde toplam 4 kurs açılmış olup, bu kurslara 80, Çaykara ve Sürmene İlçelerinde açılan kurslara da 39 kursiyer eğitimlerine devam ediyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber