Başkan Genç’ten yeni eğitim ve öğretim yılı mesajı

“EĞİTİMİN ÖNEMİ HER GEÇEN GÜN KATLANARAK ARTIYOR”

Başkan Genç, mesajında 2022- 2023 yılı eğitim ve öğretim sezonunun öğrenciler, öğretmenler ve veliler için hayırlı olmasını dileyerek, “Yeni eğitim ve öğretim sezonunun başlamasından dolayı en az öğrenciler, öğretmenler, veliler kadar sevinçli ve heyecanlıyız. Bugün her yaş grubundan milyonlarca öğrenci ders başı yaparak okullarımızı şenlendirecek. Bu anlamda bütün öğrenci ve velilerimizle aynı duyguları paylaşıyoruz. Eğitim ve öğretimin öneminin her geçen katlanarak arttığı bilim ve teknoloji çağında yaşıyoruz. Baş döndürücü bir hızla ilerleyen, her gün yeni buluş ve keşiflerin yapıldığı, teknoloji alanında binlerce patenttin alındığı bu çağda eğitim ve öğretim faaliyetlerine ne kadar değer verirsek ülke olarak da, toplum olarak da o kadar güçlü oluruz. Eğitim ve öğretim faaliyetlerine önem veren toplumların demokraside, insan haklarında, adalette, ekonomik refahta, bilim ve teknoloji alanında dünyanın en ileri toplumları olduğunu hiçbir zaman aklımızdan çıkarmamalıyız. Dolayısıyla medeniyet ve teknoloji yarışında geri kalmamak için çocuklarımızın nitelikli, çağın gereklerine uygun bir şekilde eğitim almaları çok büyük önem arz ediyor. Eğitim ve öğretim faaliyetleri toplumların gelişmesi, çağa ayak uydurabilmesi için ihmal edilmemesi gereken son derece bir mühim bir konudur. Bundan dolayı Ortahisar Belediyesi olarak eğitim ve öğretim faaliyetlerine desteklerimizi her dönem aralıksız sürdürdük. Geleceğimizi, ülkemizi emanet edeceğimizin gençlerimizin donanımlı bireyler olarak hayata kazandırılması için elimizdeki bütün imkânları zorladık, zorluyoruz.” ifadelerine yer verdi.

“OKULLARIMIZIN TALEPLERİNİ KARŞILIYORUZ”

Ortahisar Belediyesi’nin okulların mobilya, boya, badana, sıva, peyzaj, spor salonu yapımı, oturma bankı gibi birçok farklı konuda ihtiyaçlarını karşıladığını belirten Başkan Genç, “Eğitim ve öğretim resmi olarak Milli Eğitim Bakanlığı’nın üzerine devredilen bir alan olsa da bu konuda ailelere, sivil toplum örgütlerine, yerel

yönetimlere ve kamu kurumlarına büyük görev ve sorumluluklar düşüyor. Dolayısıyla yerel yönetimler olarak bizler doğrudan bu alanla ilgili görev ve sorumluluğumuz olmasa da eğitim ve öğretim söz konusu olduğunda elimizdeki bütün imkânları zorluyoruz. Okullarımızın hemen her konudaki taleplerini karşılamaya gayret ediyoruz. Bu anlamda hiçbir okulumuzun talebini geri çevirmedik ve ivedilikle yerine getirmeye gayret ettik. Masa, sıra, dolap gibi mobilya desteğinden tutun da boya, badana, sıva, spor salonu yapımı, bahçe düzenlemesi, oturma bankı ve peyzaja kadar pek çok konuda okullarımızın ihtiyaç ve taleplerini gidermeye çalıştık. Göreve geldiğimiz 2014 yılından itibaren yaklaşık 12 milyon TL’lik okullarımıza destekte bulunduk. Bu rakamı da asla yeterli görmüyoruz. Çocuklarımızın ve gençlerimizin daha nitelikli bir eğitim alıp, her konuda donanımlı bireyler olarak bu vatana hizmet etmesi için ne gerekiyorsa yapacağız. İlk emri ‘oku’ olan bir inancın mensupları olarak bundan önce olduğu gibi bundan sonra da bütün imkânlarımızı zorlayarak okullarımıza her zaman yardımcı olmaya gayret edeceğiz. Bu vesilelerle 2022-2023 eğitim ve öğretim sezonunun öğrenciler, öğretmenler, aileler ve bütün ülkemiz için hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve bütün idarecilerimize de görevlerinde başarılar, kolaylıklar diliyorum.” cümlelerine yer verdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber