banner240
banner237
banner238

BU NASIL EĞİTİM KURUMU BUNA DUR DİYECEK YETKİLİ YOKMU

Daha öncesinde hukuksuzca yerleşkesini Trabzon Yomra İlçesi'ne kurmakla gündeme gelen ve ardından yerleşkeyi boşaltmak zorunda kalan Avrasya Üniversitesi bu sefer de öğrencilerin ve Trabzon halkının yaşamlarını Covid-19 ile tehdit ederek 06.01.2021 toplantı tarihli 01 (215) toplantı numaralı kararlar topluluğuyla final sınavlarını 25 Ocak tarihinden 15 Şubat tarihine erteleyerek Trabzon'da yüz yüze olarak yapma kararını aldı. Bir önceki dönem ülkemizdeki Covid-19 ölümleri 60-90 arasındayken online sınav sistemiyle sınav yapan Avrasya Üniversitesi anlık olarak ölüm sayısının 194 olduğu günde final sınavlarını yüz yüze yapma kararı alarak öğrencilerin ve Trabzon halkının büyük tepkisini çekmekte.

Online Verilen Eğitimin Sınavıda Online Olsun!

Koronavirüs salgınını ve Trabzon'daki koronavirüs hastası yoğunluğunu hiçe sayarak yüz yüze sınav kararı alan Avrasya Üniversitesi'nin öğrencileri bu karara oldukça tepkililer. Online olarak verimsiz geçen ve okulun online eğitim altyapısı sebebiyle her derste ses ve görüntü kesilmesi problemlerini yaşayan öğrenciler düzgün olarak veremedikleri online eğitimin sınavlarının da online olarak gerçekleşmesini istiyor.

Öğrenciler Kalacak Yer Bulamayacak!

Koronavirüs Salgını Sonrası Avrasya Üniversitesi öğrencilerinin %70'inin kaldığı Yomra KYK yurdu pandemi yurdu olarak kullanılmaya başlandı. Öğrenciler Twitter sosyal ağı üzerinden ''Onca insan gelip nerede kalacak nasıl bir düzensizliktir bu'' şeklinde sitemler ediyor. Yurtların kapalı olduğu ve her odada yalnızca 1 kişinin kalabilme kuralına uyulduğu bu günde öğrencilerin Trabzon'da ekonomik olarak kalma imkanları kapanıyor. Yurtta kalamayan öğrencilerin tek çaresi oteller oluyor. Günümüzde otellerin günlük ücreti ortalama 200 TL'den aşağı olmamakla birlikte bir öğrencinin bir hafta otelde kalması 1400 TL'nin kapısını açıyor.

Öğrenciler Sağlıklarını Riske Atmak İstemiyor!

Twitter sosyal medya ağı üzerinde toplanıp avüyüzyüzesınavistemiyoruz hashtag etiketi altında görüşlerini bildiren öğrenciler kendileri ve ailelerinin sağlıklarını riske atmaktan korkuyor. Sınav haftasının ilk günü koronavirüse yakalanan bir öğrenci ancak hemen yaşadığı ile döndüğünde virüsün belirtilerini görebilir. En az 7 gün kuluçka süresi bulunan virüs ancak öğrenciler memleketlerine döndüklerinde belirti göstermeye başlayacak ve bu karar Trabzon'dan sonra Tüm Türkiye'de koronavirüs riskini güçlendirecek.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber