banner240
banner237
banner238

ÇOCUK TRAFİK EĞİTİM PİSTİ AÇILDI 

Büyükşehir Belediyesi tarafından Ortahisar ilçesindeki Şenol Güneş Spor Kompleksi içerisinde hayata geçirilen Çocuk Trafik Eğitim Pisti, İçişleri Bakanı Süleyman Süleyman Soylu’nun teşrifiyle hizmete açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun ev sahipliği yaptığı törene Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Adnan Günnar, Salih Cora, Bahar Ayvazoğlu ile protokol üyeleri ve davetliler katıldı.     
 
BAKAN SOYLU: ŞU ANA KADAR GÖRDÜĞÜM EN İYİ PİSTLER ARASINDA  
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Çocuk Trafik Eğitim Pisti’nde eğitim gören çocuklarla bir araya gelerek kısa süren sohbetler gerçekleştirdiler. Projeyi oldukça beğendiğini dile getiren Bakan Soylu, “Çocuk Trafik Eğitim Pisti Projesi, Trabzon Büyükşehir Belediyemiz tarafından hayata geçirildi. Diyebilirim ki şu ana kadar gördüğüm en iyi pistler arasında. Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu’na ve emeği geçenlere bu titiz çalışma nedeniyle teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.    

6 BİN 100 METREKARE ALANA KONUMLANDIRILDI
Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ise Çocuk Trafik Eğitim Pisti Projesine çok önem verdiklerini belirterek, “Ortahisar ilçesi, Şenol Güneş Spor Kompleksi içinde 6 bin 100 metrekare alana konumlandırılmış Trabzon-Ortahisar Çocuk Trafik Eğitim Merkezi Projemize ayrı bir önem veriyoruz. Çocuk Trafik Eğitim Merkezi projemizde 1 adet kafeterya, 1 adet derslik, bisiklet yolu, AFAD spor ve eğitim alanı, açık eğitim alanı, 7 adet dekor bina, ilk yardım binası, kule, mini benzin istasyonu, giriş takı, üst geçit, mini tünel, su deposu bulunmakta olup; çevre düzenlemesi, yapısal ve bitkisel peyzaj düzenlemesi ile çocukların trafik eğitimi için tasarlanmıştır” dedi.
 
TRAFİK KÜLTÜRÜ OLUŞTURACAK
Projenin amacıyla ilgili de bilgi veren Başkan Zorluoğlu, “Çocuk Trafik Eğitim Parklarının amacı; okul öncesi çocuklar ile ilk ve ortaöğretim öğrencilerine derslerde öğrendikleri teorik trafik bilgilerini uygulama fırsatı vermek. Okul dışında her an karşı karşıya kalınan trafik ortamını parklarda gerçekleştirerek, çocuklara trafik kurallarına uygun davranış kazandırılması, böylece trafik kültürünün oluşması ve trafik kazalarının en aza indirilmesi hedeflenmektedir” şeklinde konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber