Eğitim Sen Trabzon Şubesinden TRABZON VALİLİĞİ’NE AÇIK MEKTUP

Şehrimizin güzide okullarından Bener Cordan Ortaokulu’nda geçen yıl 29 Ekim kutlamaları kapsamında Cumhuriyet bilinci ve Atatürk sevgisi kazandırmak amacıyla bir öğretmenimizin rehberliğinde öğrencilerin katılım, sahiplenme duygusu ve işbirliği ile sınıf kapıları Atatürk fotoğrafları ile giydirildi. Geçen eğitim-öğretim yılı boyunca uzun bir süre öğrenciler üzerlerinde Atatürk fotoğrafı bulunan sınıf kapılarından içeri girerek eğitim görmeye devam ederken eğitim yılı içinde Atatürk fotoğrafları birdenbire rahatsızlık objesi yapılarak sınıf kapılarından sökülüp atılmıştır. Cumhuriyetin bir eğitim kurumunda bunu kabul etmemiz mümkün değildir.

Şimdi kamuoyunun aydınlanması için Trabzon Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine soruyoruz.

  1.             Okul müdürlüğüne Valilik Makamınca ya da Mili Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk fotoğraflarının sökülmesi yönünde yazılı ve sözlü bir talimat verilmiş midir?
  2.             Verilmiş ise eğer, hangi kanun ve yönetmeliklere dayanarak, hangi saiklerle verilmiş; bilimsel ve pedagojik açıdan nasıl gerekçelendirilmiştir?
  3.             Valilik Makamı ya da Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yönde bir talimat yok ise, akıllara okul yönetimini etki altına alıp yönlendiren eğitimde bir  “Paralel bir yapılanma” şüphesi düşmektedir. Bu konuda idari ve adli bir soruşturma için adım atılacak mıdır?
  4.             Okul yönetiminin bu tasarrufunda, eğitim alanında giderek daha da artan tarikat ve cemaatlerin etkisi var mıdır?  Bu konuda makamlarınızca alınan hangi yasal-idari tedbirler bulunmaktadır?
  5.             Söz konusu olay okul yönetiminin şahsi tasarrufu ise, ki mümkün değildir;  ortada apaçık bir liyakat sorunu, Cumhuriyet ve değerlerini özümsemekten uzak bir zihin dünyası bulunmaktadır.

Bu tablo karşısında makamlarınızca gerekli yasal soruşturmalar başlatılmış mıdır ya da başlatılacak mıdır?

Böyle bir anlayışın bir eğitim kurumunun yönetiminde bulunmaya devam etmesi, bu türden tutum ve tasarrufların idarece teşvik edilip desteklenerek onaylandığı sonucuna yol açar.

Kurumların saygınlık ve itibarını korumak, ancak kamu yararı ilkeleri doğrultusunda, yasalara uygun bir biçimde görev yaparak mümkündür. Yetkilileri göreve davet ediyoruz.

Yukarıda sıraladığımız sorulara, ilimizdeki kutlamalara gölge düşmemesi açısından gerekli adımlar atılarak ivedi cevaplar verilmesi kamuoyunun beklentisidir.

Unutulmamalıdır ki Cumhuriyet fikri ve idealleri asla sahipsiz değildir. Buradayız !

Bu vesile ile saltanatın hükümranlığına karşı kayıtsız şartsız halkın egemenliğinin nişanesi olan Cumhuriyetin ilanının 99.yılını kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Cumhuriyet fikir ve idealini yaratan ve yaşatanları saygıyla selamlıyoruz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber