ENGELLİLERİN KURA İLE İSTİHTAM EDİLDİĞİ EKPSS BAŞVURULARI BAŞLADI

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) KURA usulüyle yapılacak yerleştirmeler için başvurular başladı. 2 yılda bir yapılan başvurular Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerine yapılıyor.

Trabzon Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Seha Sağlam açıklamasında; Kuraya;  ilkokul, ortaokul, ilköğretim ile özel eğitim iş uygulama merkezi (okulu) mezunu olan engellilerin başvurabileceğini, Lise ve dengi okul mezunları ile ön lisans, lisans ve doktora mezunları için başvuruların Bu yıl nisan ayı içinde alındığını açıkladı.

Sağlam; 18- 30 Kasım 2020 tarihleri arasında yapılacak olan başvuruları İl Müdürlüğü olarak alıyoruz, başvuru sırasında Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı Belgesini düzenliyoruz ve yapılması gereken işlemler için adayları yönlendiriyoruz, dedi.

İlk kez başvuruda bulunan adaylar, Değirmendere Mahallesi, Sezai Uzay Caddesindeki Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne; Engelli Sağlık Kurulu Raporunun aslı ve fotokopisi, eğitim durumunu gösteren belgenin aslı ve fotokopisi ile nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisi ile şahsen müracaat ettikten sonra burada düzenlenen Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı Belgelerini aldıktan sonra başvuru tarihleri içerinde bu belge ile birlikte KTÜ Merkez kampüs içerisinde bulunan ÖSYM bürosuna başvurarak süreci tamamlayacaklar.

Daha önceki yıllarda başvuru yapmış olanlar engelliler ise Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı Belgesi almışlar ve engellilik durumlarında bir değişiklik yoksa yeni bir Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı Belgesi düzenlenmesine gerek olmadığı öğrenildi. Bu adaylar,  ÖSYM büroları aracılığı ile ya da kendileri ÖSYM’in internet sayfası üzerinden başvurularını yenileyebilecek.

Kendileri ya da ÖSYM başvuru merkezleri aracılığı ile başvuru yapan adayların başvurularının tamamlanabilmesi için başvuru belirtilen başvuru tarihleri aralığında 20 TL başvuru ücretini mutlaka ilgili kamu bankalarına yatırmaları gerekiyor.

İl Müdürü Seha Sağlam açıklamasında konu ile ilgili bilgi ve danışmanlık hizmeti almak isteyen adayların 0462 230 19 74 numaralı telefondan İl Müdürlüğüne ulaşabileceklerini söyledi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber