Genç, herkesi kitap okuma projesine davet etti

Kütüphaneler Haftası’nda konuşan Başkan Genç, “Okumanın ilim, irfan hayatımızda ve bireysel hayatımızda da çok kazanımlar sahibi olmamıza yardımcı olduğunu ve geleceğe dair hayallerimizi gerçekleştirme adına da çok çok önemli olduğunu vurguluyorum. Başta gençlerimiz olmak üzere herkesi de kampanyamıza davet ediyorum.” dedi.

Ortahisar Belediyesi Gençlik Kütüphanesi, 27 Mart-2 Nisan Kütüphaneler Haftası kapsamında anlamlı bir projeye imza attı. Bugüne kadar 650 aktif üyesi bulunan Gençlik Kütüphanesi kitap okuma bilincini yerleştirmek için birbirinden farklı temada etkinliklerle adını duyuruyor.

‘Her Aya Bir Kitap Projesi’ adıyla vatandaşlarda kitap okuma alışkanlığı ve bilinci oluşturmak amacıyla hayata geçirilen projenin açılışını kütüphanenin 61. üyesi olan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç yaptı.

“OKUMAK İYİLEŞTİRİR”

‘Kütüphaneler Haftası’nı tebrik eden Başkan Genç, kitap okumanın insanın yaratılış amacını idrak etmesi noktasında önemli olduğuna vurgu yaparak şunları aktardı: “İlk emri oku olan bir inancın ve dinin mensupları olarak, okumanın evvel emirde insan olarak yaratılış sebebimizi anlama noktasında ve yaratıldığımız dünya hayatında sorumluluğumuzun idraki noktasında en önemli aşama olduğunun bilincindeyiz. Bunun çok çok önemli olduğunu her fırsatta vurguluyorum. Bu çağ da bilgi çağır. Bilgiye ulaşanların hakim olduğu bir çağ. Dolayısıyla bu konuda teşvik edici, özendirici bütün programların bir taraftan belediye olarak paydaşı oluyoruz, bir taraftan da şehrimizde eğitim düzeyinin kalitesinin ve başarının artması noktasında da ciddi bir gayreti ortaya koyuyoruz. Bundan dolayı mutluyuz, gururluyuz. Bu hafta Kütüphaneler Haftası… Bu mekânımız da gençlere çok iyi bir fırsat oldu. Dijital ortamda da erişilebilen istisnai kütüphanelerden bir tanesi. 26 bin eserimiz dijital ortamda gençlerimizin hizmetinde, 16 bin eserimiz de fiilen burada hizmette. Bu vesileyle herkesi ben

bu mekânımıza davet ediyorum. Okumanın yaşı yoktur diyerek de Milli Eğitimimizin bu yıl sloganı olan bir sözü kez daha zikrediyorum. ‘Okumak iyileştirir.”

KİTAP OKUMAK DÜŞÜNCE YAPISINI GELİŞTİRİR

Ortahisar Belediyesi’nin okuma kültürünü kırsal mahallelerde yaygınlaştırmak için kütüphaneler açtığına dikkati çeken Genç, “Kırsal mahallelere de kütüphane açtık. Akyazı ve Pınaraltı-Sayvan mahallelerimize hizmet eden kütüphanelerimizi önceki yıllarda açtık. Bu şehrin bir evladının, bir çocuğunun ya da bu şehirde eğitim gören bir çocuğun kendi aldığı formel eğitim dışında, onun kişisel gelişimini, dünyaya bakış açısını ve hayallerini gerçekleştirmesi adına bu kütüphanedeki kitapların veya bütün kitapların ciddi katkısı olacağını düşünüyorum. Öğrencilerin düşünce yapısını geliştirmeleri için her kategoriden buraya kitaplar koyduk. Bu nedenle gençlere katkı sağlamak istiyorum. Ufuklarını açacak bilgi birikimini ve düşünceleri kafalarına doldurmalarını istiyorum. Bilgi ve düşünce toplum nazarında hayata geçtiği zaman çok değerli oluyor. Hayata tatbik edildiği zaman çok somut sonuçlar alıyorsunuz. Bugün bütün mucitler düşünerek bulmuşlar, sonra hayata geçirmişler. Buradan yararlanan bir gencimizin belki yarın insanlığa hizmet edecek bir eserde imza sahibi olacağını düşünerek bu katkıyı sağlamaya çalışıyorum. Eğitime desteğimizin de genel amacı bu zaten. Destek olmaya da devam edeceğiz inşallah.” diye konuştu.

SERDAR TUNCER’İN KİTABINDAN BİR SÖZÜ PAYLAŞTI

Her Aya Bir Kitap Projesiyle ilgili örneklik teşkil etmesi için en son okuduğu Yazar Serdar Tuncer’in ‘Delilim Yok Kalbimden Başka’ isimli kitapta geçen ‘Hızır aramakla’ ilgili bölümü paylaşan Başkan Genç, şöyle konuştu: “Ben bu vesileyle kitap okuyan, okumaya merakı olan ve bu hafta vesilesiyle okuma şevki, bilinci ve azmi artan özellikle başta çocuklarımız olmak üzere herkese teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Biz de Kütüphaneler Haftası olması hasebiyle bir okuma kampanyası başlatıyoruz. ‘Her Aya Bir Kitap’ isimli kampanyamızın açılışını gerçekleştiriyoruz. Ben de bu vesileyle en son okumakta olduğum kitabın kampanyamıza örneklik olması bakımından dikkatimizi çeken kısımlarını ve sözlerini okuyucularımızla ve izleyicilerimizle paylaşmak istedim. Çok önemli yazarlarımız, şairlerimiz var. Bunları davet ediyoruz. Bu yazarlarımızdan Serdar Tuncer Bey’in ‘Delilim Yok Kalbimden Başka’ isimli kitabını okuyorum. O kitaptan çok güzel bir sözü paylaşmak istiyorum. ‘Hızır aramayı boş ver, kendini Hızır tarafından bulunacak kadar bir kalp sahibi eyle. Sen güzel olursan Hızır’ın hazır olur zaten.’ Çok anlamlı buldum bu sözü. Bu vesileyle okumanın ilim, irfan hayatımızda ve bireysel hayatımızda da çok kazanımlar sahibi olmamıza yardımcı olduğunu ve geleceğe dair hayallerimizi gerçekleştirme adına da çok çok önemli olduğunu vurguluyorum. Başta gençlerimiz olmak üzere herkesi de kampanyamıza davet ediyorum.”

Proje kapsamında sosyal medya kullanıcıları o ay içerisinde okudukları kitabı ve kitaptan çok önemli gördükleri bir sözü ya da bir alıntı cümleyi paylaşacak.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber