banner240
banner237
banner238

HER KEZ YÜZME ÖĞRENECEK

Gençlik ve Spor Bakanlığı öncülüğünde ülke genelinde başlatılan Yüzme Bilmeyen Kalmasın projesi, Trabzon’da büyük ilgi görüyor. Gençlik ve Spor İl-İlçe Müdürlüklerinin organizesi ile sürdürülen projeye mahalle muhtarları, okul müdürleri büyük destek veriyor. Veliler de, yüzme öğrenmesini istedikleri çocuklarını projeye akın akın dahil ediyor.

Hem vücut gelişimi, hem de psikolojik olarak insan sağlığına onlarca faydası bulunan yüzme sporunu bütün bireylere öğretmek amacıyla başlatılan Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi kapsamında Trabzon Ortahisar’daki olimpik ölçülerdeki Mehmet Akif Ersoy Yüzme Havuzu, Sürmene İlyas Kılıç Yarı Olimpik Havuz ve Of Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, gün boyu tıklım tıklım doluyor

Belirli periyotlar halinde bir ay boyunca havuza getirilen öğrenciler, burada uzman antrenörler eşliğinde kurslara devam ediyor. Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, öncelikle çocuk ve gençler olmak üzere, ilde isteyen herkese ki bütün kademeli olarak yüzme öğretilmesi hedeflenen projeye muhtarlıklar ve okul müdürlerinin büyük ilgi gösterdiğini kaydetti.

Yüzmenin en çok önerilen branşlardan biri olduğuna dikkat çeken Müdür Öztürk, “Çocukların kemik ve kas gelişimine büyük katkı sağlayan, onlarca faydası bulunan yüzme kurslarına katılanlar hem spor yapıyor, hem de eğleniyor, stres atıyor. Hedefimiz sadece çocuklar ve gençler değil, 7’den 70’e herkese yüzme öğretmek. Bunun için yoğun şekilde çalışıyoruz” diye konuştu.

Yüzme Kalmayan Projesinin kış aylarında da devam edeceğini ifade eden Müdür Birdal Öztürk, şunları söyledi: “Bakanlığımız bu projeye büyük önem veriyor. Sağlıklı bir neslin yetişmesi açısından mümkün olduğunca fazla kişiyi sporla buluşturmaya çalışıyoruz. Yeterli sayı sağlandığında mahallelerden çocukları servisle alıp havuza getiriyor, sonra velilerine teslim ediyoruz.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber