KUDUNOĞLU ADALETSİZ ÜNİVERSİTE SINAVI YKS DEĞİŞTİRİLMEKLİDİR! DEDİ

2018 yılından beri uygulanan ve halen yürürlükte olan YKS’nin birçok eksiği olan, gelmiş geçmiş en sorunlu ucube bir sınav sistemi olduğunu açıkladı.
2018 yılından bugüne beş yıldır uygulanmış olan adaletsiz, teknik sorunları nedeniyle haksız başvuru ücreti alınan YKS’nin sorunları hakkında ne yazık ki Cumhur ittifakı ve Millet İttifakı muhalefeti ile diğer muhalefetin bilgisi olmadığı, sınavın değiştirilmesi konusunda kamuoyuna bir açıklama yapılmamış olmasından anlaşılmaktadır. 
Meslek hayatını, ömrünü üniversiteye öğrenci hazırlamakla geçirmiş olan bir eğitimci olarak İktidar ve muhalefetin bu konuda yeterli bilgi sahibi olmamaları dolayısı ile kendini sorumlu tuttuğunu açıklayan Kudunoğlu, mesleki şeref ve haysiyeti nedeniyle adaletsiz YKS hakkında bilgilendirme görevini yerine getirmek için harekete geçtiğini söyledi. Türk gençlerinin tüm hayatını etkileyen adaletsiz bir sisteminin farkında olarak sessiz kalamayacağını belirten Kudunoğlu, ilk adımda Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Burak Fettahoğlu ve parti il başkanlarını bilgilendireceğini ve sonra da Ankara’yı bilgilendirmiş olacağını söyledi.
Kudunoğlu, YKS2nin belli başlı sorunlarını ve çözüm önerilerini sıraladı.
1--2018-2022 Yıllarında (beş yılda) ÖSYM adaylardan haksız başvuru ücreti almıştır. Alınan haksız başvuru ücret tutar toplamı olan “183.781.460 TL” para, değer kaybı ile hak sahibi olan adaylara geri ödenmelidir.
2-TYT sınavı puanları, YKS puanlarına %40 oranında katkı sağladığı için örtülü baraj demektir. 
3-Adayların TYT puanının hesaplandığının veya hesaplanılmadığının, adaylara, kesinlikle AYT ve DYT’ sınavlarına girmeden önce bildirilmelidir. Örtülü barajı geçen (TYT sınavı puanı hesaplanan) adaylar, AYT ve YDT oturumlarına TYT sınav sonuçları açıklandıktan sonra başvuru yapmalı ve başvuru ücreti ödemelerinin sağlanması gerekir.   
4-YKS bu haliyle bilgiyi sağlıklı ölçmüyor. Test soru sayıları ve kapsamları ve ders katsayı oranları farklı olacak şekilde değiştirilmelidir.
5-Sınav ücretleri miktarı daha düşük tutulmalıdır.
6-Geç sınav başvurusu için “%50 artırımlı” başvuru ücreti farkı alınmamalıdır. Normal başvuru için sınav başına 2022 YKS için 115.00 TL alınırken, geç başvuru için sınav başına57.5 TL (%50) artırımla 115+ 57.5= 172.50 TL alınmaktadır. (%50 zam. Günü geçirmek kısa sürede hangi maliyeti hangi maliyeti yaratıyor ki adaydan 57.5 TL fark alınıyor. Sadece gün veriliyor.  
7-Yükseköğretimin (üniversitenin) önlisans ve lisans programlarına eksi(-) ham puan ile giriş sorunu ortadan kaldırılmalıdır!
Kudunoğlu son söz olarak taleplerini,
I-Adaletsiz YKS değiştirilmelidir 
II-Adaylardan haksız alınan başvuru ücretleri adaylara geri ödenmelidir
III-YKS’nin değiştirilmesi için gerekli kamuoyu kampanyası yürütülmelidir.
Şeklinde özetledi ve 2023 yılında sınava girecek adaylara ve velilerine başarılar diledi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber