Liselere Geçiş Sınavı (LGS)Trabzon’da Masaya Yatırıldı!

MEB Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Sadri Şensoy, ‘2023 Eğitim Vizyonu’ çerçevesinde yürütülen Beceri Temelli Soru Yazma Çalıştayı’nın açılış programını gerçekleştirmek ve Liselere Geçiş Sınavı’nın öğretmen ve öğrenciler açısından sahadaki yansımalarını görmek, değerlendirmek için Trabzon’u ziyaret etti. 

"Eğitim sistemimizdeki tüm sınavlar amacı, içeriği, soru tiplerine bağlı yapısı ve sağlayacağı yarar bağlamında yeniden düzenlenecek"

Genel Müdür Şensoy, açılış programının ardından Trabzon Ortahisar Bedri Rahmi Eyüboğlu Ortaokulunda bu yıl Liselere Geçiş Sınavı’na girecek 8. sınıf öğrencileriyle söyleşi düzenledi.Öğrencilerin sorularıyla şekillenen son derece verimli bir söyleşinin ardından, Trabzon’dakiTIMSS uygulama okullarından biri olanTrabzonOrtahisar Ata Ortaokulunu ziyaret eden Genel Müdür burada, uygulama kapsamındaki 5. ve 8. sınıf öğrencilerinin TIMSS hazırlık sürecini inceledi.

Ziyaretin ardından Trabzon genelinde görev yapan, 8. sınıflarda derse giren 200 öğretmen ile LGS içerikli toplantı yaparak süreç ile ilgili genel bir değerlendirme yaptı. Şensoy yaptığı konuşmada, “2023 Eğitim Vizyonu’nda birinci hedefin eğitim kalitesinin artırılması için ölçme değerlendirme yöntemlerinin etkinleştirilmesi olduğunu ifade ederek, eğitim sistemimizdeki tüm sınavlar amacı, içeriği, soru tiplerine bağlı yapısı ve sağlayacağı yarar bağlamında yeniden düzenlenecek. 2023 Eğitim Vizyonu’yla birlikte ölçme değerlendirmedeki soru yaklaşımı, akıl yürütme, eleştirel düşünme, yorumlama, tahmin etme zihinsel becerilerin sınanması öne çıkacaktır.” dedi.

“Kitap okuyan öğrenci kazanacak!”

Yeni sistem sınavlarda artık bilgi depolamaya dayalı,  öğrencinin sadece hafıza gücünü ölçen sorulara yer verilmeyecek. Öğrenci eğer bilinçli bir şekilde kitap okursa bu sınavlarda rahatlıkla başarılı olabilecek. Başarı çok okuyanların olacak. Zira okuyan öğrencinin anlama, idrak etme, yorumlama, tahmin etme yeteneği artar. Yeni tip sorularda da bizler öğrencilerden bu becerilerini sergilemelerini istiyoruz.” şeklinde konuşan Şensoy, “Önümüzdeki yıldan itibaren Bakanlık olarak örnek soru sayısını da artıracağız.” dedi.

Genel Müdür Dr. Sadri Şensoy, son olarak Trabzon’da pilot olarak uygulanacak olan İl Ölçme Değerlendirme Sesli e-Sınav Merkezinin yerini ziyaret ederek Trabzon’daki programını tamamladı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber