banner240
banner237
banner238

ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNUN ÇIKARILMASI İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI VE İMZA KAMPANYASINA KATILIM ÇAĞRISI

Türk Eğitim-Sen olarak, 657 sayılı DMK’dan kaynaklanan kazanılmış haklarımızı geriye götürmeyecek, öğretmenlik mesleğinin saygınlığını artıracak ve eğitim çalışanları olarak statümüzü sağlam zemine kavuşturacak bir meslek kanununu yıllardır talep etmekteyiz. Bunun, hem öğretmenlik mesleğinin hem de eğitimimizin geleceği açısından büyük öneme sahip olduğuna inanıyoruz.

Verilen sözlerin üzerinden iki yıl geçmiş olmasına rağmen hala TBMM nezdinde bir girişimde bulunulmamış olması kabul edilemez. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde kamuoyuna ilan edilen 2023 Eğitim Vizyon Belgesi’ndeki en önemli taahhütlerden bir tanesi olan Öğretmenlik Meslek Kanunu bir an önce TBMM gündemine getirilmelidir. Bu süreçte, başta sendikalar olmak üzere tüm paydaşların ve çalışanların kanaatleri de dikkate alınmalıdır.

Bu amaçla Türk Eğitim-Sen olarak, yasal düzenlemenin bir an önce hayata geçirilmesi için 12 Kasım tarihi itibari ile imza kampanyası başlatmıştık. Kampanyamız halen devam etmektedir. Pandemi nedeniyle okullara ara verilmesinden kaynaklanan sıkıntılara aldırmadan tüm eğitim camiası çalışanlarını aşağıdaki dilekçeyi imzalamaya davet ediyoruz. Öğretmenlerimiz haftada bir gün zümre olarak dönüşümlü şekilde okullara geleceklerdir. Bu günlerde işyeri temsilcilerimizce imza ile ilgili işlemler yürütülecektir.

Ayrıca şunu da ifade etmek gerekir ki; Türk Eğitim-Sen olarak çalışmalarımızın taklit edildiğinin farkındayız. Elbetteki eğitim çalışanlarının gözünden bu durum kaçmamaktadır. Her şeye rağmen eğitim çalışanları için mücadeleye devam edeceğiz.

Eğitim çalışanları olarak kendi kaderimize sahip çıkma adına; bütün meslektaşlarımızı, Türk Eğitim-Sen'in düzenlediği imza kampanyasına destek vermeye davet ediyoruz. İlgili dilekçe aşağıdadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Coşkun DİLBER

Türk Eğitim-Sen

Trabzon 1’nolu Şube Başkanı

                                                                                                                                                      MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN, 23 Ekim 2018 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen 2023 Eğitim Vizyonu Tanıtım Toplantısı’nda yaptığı açıklamada "...Bu kapsamda önümüzdeki dönemde bir Öğretmenlik Meslek Kanunu hazırlanıp çıkarılacak." şeklinde konuşarak Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun çıkarılacağının müjdesini vermiştir. Milli Eğitim Bakanlığı’nca kamuoyuna açıklanan "'2023 Eğitim Vizyonu'" belgesinde de "Öğretmen ve okul yöneticilerimizin atanmaları, çalışma şartları, görevde yükselmeleri, özlük hakları ve benzeri diğer hususları dikkate alan ‘Öğretmenlik Meslek Kanunu’ çıkarılmasına ilişkin hazırlık çalışmaları yürütülecektir." ifadelerine yer verilmiştir. Öte yandan Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya SELÇUK ise 15 Aralık 2019 tarihinde TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun çıkarılmasına yönelik dosyanın Cumhurbaşkanlığı’na sunulduğunu açıklamıştır.

Ancak tüm bunlara rağmen aradan geçen süre içerisinde Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun çıkarılması için TBMM nezdinde somut bir girişim sözkonusu olmamıştır.

Türk Eğitim-Sen olarak, 657 Sayılı DMK’dan kaynaklanan hak ve kazanımlarımız baki kalmak şartıyla, öğretmenlik mesleğinin saygınlığını artıracak ve mesleğin statüsünü sağlam ve yasal zemine kavuşturacak bir meslek kanununu çıkarılmasını öteden beri savunmaktayız.

Öğretmenlerin yetiştirilmeleri, mesleğe seçme ve atama kriterleri, aday öğretmenlerin yetiştirilmesi, meslek etiği, görev, yetki ve sorumlulukları, ekonomik ve özlük hakları, ek gösterge, çalışma koşulları, kariyer basamakları, görevde yükselmeleri, zorunlu hizmet görevleri ve teşvik ödenekleri, atama ve yer değiştirmeleri, hizmet içi eğitim ve mesleki gelişimleri, okulların yönetim ve denetimi, mesleki özerklik ve iş güvencesi gibi öğretmenlerimizin beklenti ve taleplerinin karşılandığı bir yasal düzenlemenin hayata geçirilmesi artık kaçınılmazdır.

Ayrıca öğretmenlere yönelik şiddet hadiselerinin neredeyse sıradan adli vakalar haline geldiği günümüzde, eğitim çalışanlarına karşı şiddeti önleyecek düzenlemeler de çıkarılacak yasal düzenleme kapsamında yerini bulmalıdır.

Bu minvalde, öğretmenlere yüklenen görevler ve sorumluluklar ile öğretmenlerin hakları arasında hassas bir denge kuran Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun bir an önce Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine getirilerek yasalaştırılması hususunda;

Gereğini arz ederiz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber