banner240
banner237
banner238

Pazar Necat Sağbaş Anadolu Lisesi İl İkincisi Oldu

Haber: CEVAHİR TOPALOĞLU

Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilki geçtiğimiz sene düzenlenen faaliyetin bu yıl ikinci kez heyecanı yaşandı.

ROBOTEK'te birinci aşama değerlendirmesi Aralık ayında yapılmış ve başvuran 112 projeden 91 proje ikinci aşamaya geçmeye hak kazanmıştı. Bu 91 projenin ikinci aşama değerlendirilmesi tamamlanarak, ROBOTEK'in ikinci aşamasına kalan 91 proje ortaokul ve lise olmak üzere 4'er kişilik iki ayrı komisyon tarafından değerlendirildi. Ortaokulda 59, lisede 32 proje değerlendirmeye katıldı.

Lise seviyesinde Eğitim Teknolojileri kategorisinde 5, İnsanlık Yararına Teknolojiler kategorisinde ise 10 proje finalde yarışmaya hak kazandı.

Ortaokul seviyesinde de Eğitim Teknolojileri kategorisinde 7, İnsanlık Yararına Teknolojiler kategorisinde ise 10 proje finale adını yazdırdı. Yarışmaların sonucunda ROBOTEK 2023 kapsamında birinci yedi bin, ikinci beş bin ve üçüncü proje ise üç bin TL ile ödüllendirildi.

Pazar Necat Sağbaş Anadolu Lisesi İl İkincisi Oldu

Pazar Necat Sağbaş Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Tuğba Aşık Yıldırım öncülüğünde 12. Sınıf öğrencileri Ertuğrul Balsüzen, İlayda Hasanoğlu ve Salih Kadıoğlu'nun Eğitim Teknolojileri Kategorisinde hazırlamış oldukları ''ONLİNE SINIF DEFTERİ'' projeleri ile ikinciliği elde ederek 5 bin TL’lik para ödülünün sahibi oldular.

Öğrencileri süreçte yalnız bırakmayan okul müdürü Ercan Temiz yaptığı açıklamada , “Öğrencilerimiz yazılım konusuna çok ilgililer. Bu başarı tesadüf değil. Kendilerini ve danışman öğretmenimizi tebrik eder başarılarının devamını dilerim.” ifadelerine yer verdi

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber