banner240
banner237
banner238

-RİZELİ DOKTOR TUS SINAVINDA TÜRKİYE 4.OLDU

ANKARA-Rizeli Doktor Eren Coşkun’un 21 Mart 2021 tarihinde yapılan TUS sınavında Türkiye 4.olması memleketinde de sevinçle karşılandı. ÖSYM tarafından 21 Mart 2021 tarihinde yapılmış olan TUS sınavında “temel tıp 78.41 puan” ve “klinik tıp 78.16 puan” ile iki ayrı alanda Türkiye TUS 4. lüklerini elde etmiştir.

Rize-İkizdereli Dr.Eren Coşkun 21 Martta girdiği TUS (Tıpta Uzmanlık Eğitimi Sınavı)’nda Türkiye 4.olarak dereceye girmesi Rize’deki hemşerileri tarafından sevinçle karşılandı. Dr. Eren Coşkun sınav sonucu hakkında yaptığı kısa açıklamada’ Tıp Fakültesi mezunu olup alanında uzmanlık eğitimi almak isteyen adayların girdiği, Türkiye ‘de yapılan en zor sınavlardan biridir. TUS ‘a girebilmek için adayların belirli koşulları sağlamaları, tıp alanındaki becerilerini ölçen soruları cevaplamaları gerekiyor. Çok çalıştım. Bu çalışmada ailemin ve arkadaşlarımın çok desteğini gördüm. Yılda iki kez yapılan sınavda Temel Tıp Bilimleri ve Klinik Tıp Bilimleri olmak üzere iki bölüm bulunmakta. Her bölüm 120 sorudan oluşuyor ve sınav 150 dakika sürdü. Anatomi, Fizyoloji, Biyokimya, Patoloji, Farmakoloji, İç Hastalıkları gibi 11 farklı konudan oluşan sınav hem temel tıp bilgilerini hem de tıbbi kavram ve hastalıkların değerlendirilmesine yönelik bilgileri test etmektedir. Bu bölümlerden 45 ve üzeri puan alan adaylar tercih yapabilmektedirler. Temel tıp 78.41 puan ve Klinik Tıp 78.16 puan ile iki ayrı alanda Türkiye TUS 4. lüğünü elde ettim. Çok sevinçliyim. Mesleğimizi insana sağlık hizmetinde bulunmak. Yararlı olmak istiyorum ’dedi.

TIP ta bir alanda uzmanlaşmanın yolu bu sınavdan geçmektedir. Adaylar TUS sınavına girerek aldıkları puana göre Eğitim-Araştırma Hastanelerinde ve üniversitelerin tıp fakültelerinde uzmanlık eğitimi alabilmek için yarışmaktadırlar. TUS tarihinin puan rekoru; temel tıp 81.45 ve klinik tıp 80.77 puan ile Mart 2021 deki bu sınavda kırılmış.

Dr. Eren Coşkun Rizeli eğitimci bir ailenin çocuğu olarak Ankara’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini TED Ankara Koleji’nde tamamladı. Yükseköğrenimine Ankara Yüksek İhtisas Üniversitesi TIP Fakültesinde intörn Dr. olarak devam etmektedir.

İSMET KÖSOĞLU

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber