banner240
banner237
banner238

SAĞLIKLI EĞİTİM YILI DİLİYORUM.

Millet varlığına eğitimle kazandırılan katkıyı önemli hale getiren millet gerçeği, hukukun üstünlüğünün hassasiyetinin göstergesi durumundadır. O halde TÜRKAV, Millete hizmet sunulmasında kültürünün ve gelişmesinin yanında, sağlıklı olarak gelecek nesillere övünülecek geçmişin bırakılmasını önemli görmektedir.

ÇOCUKLARIMIZ GELECEĞİMİZDİR.

Covıt-19 pandeminin ortaya koyduğu tahribatlardan biriside eğitim ve öğretimde olmuştur. 06.09.2921 tarihinde yüz yüze eğitim başlamaktadır. Velilerin ve öğretmenlerinde kaygı duyulduğu dönemden geçildiği bir gerçektir. O halde yapılması gerekenlerin yapılması önemli olacaktır. Okul Müdürlerinin eğitim – öğretimin sağlıklı bir şekilde devam etmesinde yapacakları vardır. Öğretmenlere Likert-tipi tek boyutlu bir ölçek geliştirilmiştir ve bu örnekten kısaca bahsetmek istiyorum. Geliştirilen bu ölçek İlköğretim okullarında görev yapan Okul yöneticileri ve öğretmenlerin saygınlığını belirlemedeki rolünü öğrenmek amacıyla üç farklı okulda birinci ve ikinci kademede görev yapan öğretmenlerin görüşü alınarak yapılmıştır. Konular; Okul yöneticisi, Öğretmen, saygınlık, motivasyon.

Okul yöneticileri içinde bulunduğumuz bu hassas dönem içinde değişimler yaşamalıdır. Görev ortamı sağlıklı ve bilgi toplumuna doğru yönelmelidir. Yönetimde önderlik biçimlerini ve yönetsel faaliyetlerini de değiştirmelidir. Öğretmen bir mesleği yapmakla görevlendirilmiş olduğundan mesleki saygınlığını hissetme ihtiyacı duymalıdır. Okul Müdürleri, Öğretmenlerden elde edilen okulların durumu ve bilgilerini hiçbir ihmalkârlığa mahal vermeden takip ve denetlemelidir. Çocuklarımız böyle bir ortamda veli, öğretmen ve okul yöneticileriyle yeni bir eğitim- öğretim yılına başlamaktadır. Okul Müdürleri daha çok dikkatli olmak zorunluluğundadır. Okul Yöneticisi, Öğretmen ve Öğrenci bütünlüğü içinde sağlıklı bir yıl dönem diliyorum.

TÜRKAV olarak bilgili ve geleceğin emanetçileri çocuklarımıza sağlıklı bir eğitim- öğretim dönemi ile başarılar diliyorum.

Kenan KURU Trabzon TÜRKAV Başkanı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber