banner240
banner237
banner238

SÜRMENEDE EĞİTİM TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR.

Sürmene İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personellerinden Ziraat Mühendisi Neriman YARDIM ,Ziraat Mühendisi Ayşe EMİR ve Gıda Mühendisi Erhan ALTINDAĞ tarafından Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarında “Gıda Güvenilirliği ,Yeterli ve Dengeli Beslenme , Hijyen ve Ekmek İsrafı” konulu seminer düzenlendi.

        Öğrencilerimize gıda alışverişlerinde nelere dikkat edilmesi gerektiği ,yeterli ve dengeli beslenmenin önemi ve ekmek israfının aile ve ülke ekonomisine olan zararları hakkında bilgiler verildi.

        Okul yöneticilerine ve okul kantin işletmecilerine okul kantinlerinde satışı yasak olan gıdalar ve Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği hakkında bilgiler verildi. 

        Çiftçilerimize Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa olarak İlçe personellerimizden Ziraat Yüksek Mühendisi Murat UZUN tarafından fındık bahçelerinde verimin arttırılması, fındık bahçelerinin yenilenmesi, kalitenin arttırılması ve çiftçilerin bilinçlendirilmesi amacıyla 18 çiftçimize Meyvecilikte Budama kursu düzenlendi.

        Arıcılarımıza Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa olarak İlçe Müdürlüğümüz personellerimizden Veteriner Hekim Aybüke DUMAN tarafından arıcılık faaliyetine yeni başlayacak veya devam eden arıcılarımızı bilinçlendirmek üretilen ürünün miktarını ve kalitesini arttırmak , oluşabilecek  hastalıklara karşı bilinçlendirme ve koruyucu önlemlerin alınması ve yeni bir iş sahası açmak amacıyla 69 çiftçimize Arıcılık kursu düzenlendi.

Hayvancılarımıza İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa olarak İlçe Müdürlüğümüz personellerinden Veteriner Hekim Kazım AKSOY tarafından büyükbaş hayvanlarda üretilen sütün kalitesinin ve miktarının arttırılması, oluşabilecek hastalıkların önüne geçilmesi, verimli şekilde süt ineklerinden yavru alınması ve yavruların ve annelerinin uygun beslenme yöntemlerinin öğretilmesi amacıyla 19 hayvancımıza Süt Sığırı Yetiştiriciliği kursu düzenlendi.

          Çiftçilerimize    İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa olarak İlçe Müdürlüğümüz personellerinden Veteriner Hekim Kazım AKSOY tarafından küçükbaş hayvanların bakım ve beslenmesi , bulunduğu ortama hangi ırkların uygun olduğu , oluşabilecek hastalıklara karşı bilinçlendirme ve koruyucu önlemlerin alınması amacıyla 62 çiftçimize Sürü Yönetimi kursu düzenlendi. Başarı gösteren kursiyerlere sertifikaları dağıtıldı.

İlçemizde kadın çiftçilerimize yönelik Sürmene Gençlik Merkezinin desteği ve Trabzon İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden Tekniker Gülşen BAŞKAN, Tekniker Nuran AYDOĞDU, ve Tekniker Hülya ERKAN’ın sunumuyla Sağlıklı beslenme, ev ekonomisinin desteklenmesi, ürünlerin değerlendirilmesi ve ürünlerinin muhafazasının sağlanması amacıyla 37 kadın çiftçimize Gıda Muhafaza eğitimi verildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber