banner240
banner237
banner238

Trabzon Milli Eğitim Müdürü Hızır AKTAŞ

Trabzon Milli Eğitim Müdürü Hızır AKTAŞ, Trabzon Bilgisayar Bilimleri ve Kodlama Eğitimi Merkezini Ziyaret Ederek Çeşitli İncelemelerde Bulundu

Trabzon Milli Eğitim Müdürü Hızır AKTAŞ, Trabzon Bilgisayar Bilimleri ve Kodlama Eğitimi Merkezini ziyaret ederek Sorumlu Şube Müdürü Mesut KAŞ ve danışman öğretmenlerden bilgi aldı.

Geleceğin Yazılımcıları Bu Merkezde Yetişiyor!

Öğrenciler, Bilgisayar Bilimleri ve Kodlama Eğitimi Merkezinde danışman öğretmenlerin gözetiminde birçok konuda proje üretmektedirler. Danışman öğretmenler tarafından öğrencilere, teknolojiyi üretim amaçlı kullanabilmeleri için bilgisayar bilimleri okuryazarlığı, grafik tasarım, 3 boyutlu modelleme, algoritma, yazılım geliştirme, elektronik programlama, animasyon, zekâ oyunları ve robotik konularında üst düzey eğitim verilmektedir. Bu eğitimleri alan öğrencilerin, ulusal ve uluslararası yarışmalara katılımları da sağlanacaktır. Proje kapsamında eğitim alan öğrencilerin, kendi projelerini geliştiren, geleceğin yazılımcıları olmaya aday bireyler olmaları hedeflenmektedir.

Yakın Bir Gelecekte Ülkemizdeki Tüm Teknolojik Ürünlerin Yazılımları, Bu Merkezlerde Temel Eğitim Alarak Yetişmiş Öğrencilerimiz Tarafından Yazılacak.

Trabzon Milli Eğitim Müdürü Hızır AKTAŞyaptığı ziyarette, Trabzon’daki Kodlama Eğitimi Merkezinin Türkiye’de ilkler arasında yer aldığını belirterek, “Bu merkezimizi iyi tanıtalım. Öğrencilerimizin ilgi ve alakalarını artırarak kabiliyetlerini geliştirelim. Bu projenin toplumdaki farkındalığını artırmak için gayret gösterelim.Heyecan oluşturalım. Projeyi ilçelerimize yayalım ki bu merkezlerimizin sayısı artsın. Nihai olarak yakın bir gelecekte ülkemizdeki tüm teknolojik ürünlerin yazılımları bu merkezlerde temel eğitimi almış öğrencilerimiz tarafından üretilsin. Geleceğimiz için bu projeye gereken desteği vermeliyiz.” şeklinde konuştu.

Trabzon Valiliğinin koordinatörlüğünde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile KTÜ arasında imzalanan protokol çerçevesinde yürütülen proje ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik eğitimler vermektedir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber