banner240
banner237
banner238

TRABZON TÜRKAV ŞUBE BAŞKANI KENAN KURU

BAŞARILI OLMAK…

Değerli Basın mensupları,

Pazartesi günü yeni bir, eğitim ve öğretim yılı dönemine başlıyoruz. Eğitim ve öğretim yılına başlarken TÜRKAV olarak Fedakârca görev yapan öğretmenlerimizi, sevgili yavrularımızı kutluyoruz. Ve Başarılar diliyoruz. Sizlerin aracılığıyla görüşlerimizi kamuoyuna sunuyoruz.

Türkiye’nin önemli değeri olan Kamu hizmetlerinden eğitim ve öğretimi yerine getiren Öğretmenlerimizle, eğitime ve bilime susamış sevgili yavrularımızı ve ailelerinin 2018-2019 eğitim- öğretim yılını TÜRKAV Yönetim kurulumuzla tebrik ediyoruz.

Yürütme erkinin sorumluluğu ile sivil toplum, diğer bir ifadeyle demokratik kitle teşkilatı anlayışıyla TÜRKAV, amaç ve geniş görüşlülüğüyle, Eğitim ve öğretimin Millet hayatındaki yerine öteden beri dikkatleri çekmiştir/ çekmektedir. Eğitimin önündeki aksayan engelleri ve milletin değerleriyle bütünleşmeyen konularda ki görüşlerimizi yaptığımız konferanslarla, basın açıklamalarımızla kamuoyuna açıklayarak çözümlenmesinde önemli görmekteyiz. Değerli Basın Mensupları; Her insan eğitimli olsun veya olmasın bu döneme söyleyeceği çok şeyleri olmaktadır. TÜRKAV, Andımızın okutulmamasına şiddetle karşı çıkmış çözüm süreci ile değerlendirilen safsatayı kınamıştır. Andımız kaldırılsın diye mücadele edenleri ret ederek 1933 yılından beri bazı dönemlerde değişikliğe uğrayarak devam eden adımızın okullarda okutulmasının yavrularımıza heyecan vereceğini önemli görerek kamuoyuna taşımıştır. TÜRKAV, 23. NİSAN, 19 MAYIS ve 10 KASIM gibi Bayram ve anma programlarının etkin bir şekilde yapılmamasına karşın tepkiyi ifade etmiştir. Yeni başlayacak, eğitim ve öğretim yılında bütün bu değerlerimizin tekrar ayni heyecanla oluşmasındaki mutluluğumuzu ve yapılan eksikliğin giderilmesini sizlerle paylaşıyoruz. Bu mutluluk, Bayram ve anma programlarınım yapılacağının mutluluğudur. TÜRKAV olarak Sayın Milli Eğitim Bakanı’nı tebrik ediyoruz. Kehanetleri bilim zanneden uygulanmaların eğitim- öğretime hiç bir getirisi olmamıştır. Değerli Basın Mensupları, 21. Yüzyıl dünyasında Türkiye’nin eğitimin başarıya ulaşabilmesinde TÜRKAV, akılcılığı işaret etmektedir. TÜRKAV, Türk Milli eğitiminin dünya ile yarışabilen anlayışı olması halinde ise başarı olacağını buradan ifade etmektedir. BAŞARILI OLMAK Türk gençlerinde zorunluluk halini almalıdır. Ancak, Öğrencilerin not ortalaması olarak görülen başarısını TÜRKAV adına kabul etmek mümkün olmadığını buradan ifade ediyorum. Bakın, Dünya 20 yüzyılın sonlarından itibaren hepinizin malumu olduğu üzere çok büyük bir değişime girmiştir. Bu değişim 2. Dünya savaşının akabinde başlamış ve sonunda birleşik bir Avrupa kurma hayalı ortaya çıkmıştır. İşte o dönemden itibaren dünya artık büyük değişime girmiştir. 21. Yüzyılda değişik alanlarda yaşanan değişimin eğitime de yansımış olduğu malumunuzdur. Dünyayı tespit etmeden ortada olan uygulamalardan sonuç alınması mümkün müdür? Hayır.

O halde; Türk gençliği eğitim sistemindeki sınavlarla yarınından emin olmayarak ve nasıl bir sınavın karşısına çıkacağı endişesi içinde olmamalıdır. Bunun dışında eğitim reformları adı altındaki projeleri uygulamak için çaba sarf ederseniz başarısızlık kaçınılmazdır.

Değerli Basın Mensupları,

Türkiye’de bir ölçme değerlendirme yapılmalıdır. Acaba eğitim sistemimiz nereden nereye geldi? Sahiden eğitim sistemimiz başarılı mıdır? Başarılarımızın, başarısızlıklarımızın objektif değerlerle tespit edilmesi gerekmez mi? Bu soruların cevap bulmasıyla anlayış birliğinin tesisi önemli hale gelmiştir. Eğitimden başlayan art niyetin geleceğin karartılması olduğu hiç unutulmamalıdır.

Demokrasi ve insan hakları kavramları için herkes tarafından kabul gören ortak bir tanım yapmak oldukça zordur. Çünkü demokrasi ve insan hakları ile ilgili öğrencilerin birbirinden ayrılması zordur. Öğrenciye;

ATATÜRK ilkelerine ve inkılaplarına, T.C. Anayasasına ve demokrasinin ilkelerine uygun olarak haklarını bilen ve kullanabilmek bilincini kazandırmak,

Medeniyetin en üst noktasına eğitimle çıkılan yüzyılda, insan ve millet için her değerlendirme önemli hale gelmiştir. Trabzon TÜRKAV Yönetim Kurulumuzla buradan ifade etmekteyiz ki, Milletler birbirleriyle çarpışırken, kapalı kalan milli refleksleri eğitimle görmemek, eğitim ve öğretime gölge düşürmektir.

Havanın, suyun, canlıların ve doğanın korunması için neler yapılabileceğinin bilincini kazandırmak, Değerli Basın mensupları, sizlere bir örnek vermek istiyoruz; Bakın Basında çıkan dünkü haberde kaytonu taşıyan iki attan biri suyun içinde yere düşüyor, atı kaldırmaya çalışan sahibi uğraşıyor ve kaytondaki insanlar aşağıya dahi inmiyor. Bu anlayış içindekileri hayvanlarda ayıran zekâ farklılığının oluğu söylenebilir mi? Bedeninin dış yüzeyinin görüldüğünü ancak, hayvana yapılan bu davranışla iç yüzeyinin dışa vurmasını anlamış OLMUYOR MUYUZ! Bu örneği neden verdik. Eğitimle çevre, tabiat, hayvan sevgisi verilmektedir. Düşünen insan, sorumluluğunun bilincedir. Ailenin önemini kavrayabilmek, Aile bütçesinin önemini kavrayabilmek gibi, Öğrencilerin duyarlı olmaları günümüzde önemli hal almaktadır. Öğrenciler düşüncelidir, kendilerini bilime verdiklerinden dolayı da dikkatli ve meraklıdır. Ayni anlayışta öğretmenlerin de gözlemcileridir. Türkiye’de eğitime gönül vermiş olanların ne söylediklerini merak edenlerin sayısı maalesef yeterli değildir. KILIK KİYAFETLE DE ÖĞRENCİYE ÖRNEK OLMAK Burada öğretmenlerin özellikle son eğitim ve öğretim döneminde uyguladıkları kılık kıyafet uygulamaları tartışma konusudur. Öğretmenler toplumun önünde nesillerin eğitilmesindeki önemini değerlendirdiğimizde hayal kırıklığı görülmektedir. Tatilde dahi uygulanmayan kılık kıyafetle bazı özellikle erkek öğretmenlerin sakallı, temiz olmayan kıyafetlerle öğrencilerin karşısında olmaları üzücüdür. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda tarifi olan kılık kıyafet yönetmeliğine uymalarını önemli görmekteyiz. Günümüz Millî eğitim mevzuatında, Yurttaşlık eğitimi, kişilik eğitimi ve meslek eğitimi ile her çocuğa iyi bir vatandaş olmak için temel bilgi, beceri, davranış ve alışkanlıkları kazandırmak ve milli ahlak anlayışına göre yetiştirmeyi TÜRKAV olarak önemli görerek Öğretmenlerimizin hassasiyetine ve kamuoyunun açıklıyoruz.

Bütün kamu hizmetlerini temsil eden, eğitim ve öğretimde görev yapan Kamu çalışanlarından Öğretmen üyesi bulunan TÜRKAV, kendine has bir şahsiyet sahibi olunmasının bilincini alan yavrularımızın eğitime başlamasıyla kendilerini farklı hissedeceğini ifade ederek, Eğitim ve öğretimi veren öğretmenle söylediklerinin farklılığına dikkatlerin çekilmesini tıpkı bir vadi boyunca akan nehir gibi, tıpkı nehir gibi hem değişen, hem de devam eden bilincin varlığı gibi değerlendirmektedir.

TÜRKAV olarak 2018- 2019 Eğitim ve öğretin yılının Kamu çalışanı Öğretmenlerimize, öğrencilerimize ce Velilerimize başarılar getirmesi temennisiyle kutlarız. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber