Yardımcı Kaynak Kitaplar Sorun Olmaktan Çıkıyor

Okulların ve velilerin en büyük sorunu olan yardımcı kaynak kitaplar bu yıl Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilere ücretsiz dağıtımına başlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı 2003 yılında beri ücretsiz kitap dağıtımının ardından eğitimde kaliteyi artırmak ve fırsat eşitliği sağlamak amacıyla bu yıl da ilk defa ücretsiz yardımcı kaynak kitapların tüm ülkede olduğu gibi Trabzon’da da öğrencilere dağıtılarak okulların ve velilerin rahat bir nefes almalarını sağladı.

2. sınıftan 12. Sınıfa kadar her kademedeki öğrenciye yaklaşık 100 milyon kitap dağıtıma tüm illerde başlandı. Bu kapsamda Trabzon Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Burak Fettahoğlu’nun katılımı ile 850 bin 174 adet yardımcı kaynak kitapların dağıtımına başlandı. Öğrencilere bizzat kitap dağıtan Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Burak Fettahoğlu, “2022-2023 eğitim öğretim yılının başlamış olduğu 12 Eylül tarihinde tüm çocuklarımızın masalarında sadece ders kitapları değil, aynı zamanda yardımcı kaynaklarda hazır olacak. Milli Eğitim Bakanlığımız okullarımızın ihtiyacını karşılama ve yavrularımızın ve gençlerimizin nitelikli eğitime erişmeleri için tüm imkanlarını seferber ediyor. 2. Sınıftan 12. Sınıfa kadar her kademedeki öğrencilerimize 5 ile 20 arasında yardımcı kaynak kitap dağıtımını gerçekleştiriyoruz.Yardımcı kaynak kitaplarımız şimdiden öğrencilerimizin masalarında hazır halde onları bekliyor. 12. Sınıfta bir öğrencimiz yaklaşık 20 adet kaynak kitaba sahip olacak. Bu da öğrencilerimiz için soru çözme noktasında önemli bir kazanım olacaktır” şeklinde konuştu.

Kaynak kitaplararın içeriğinde çalışma soruları, örnek sorular, etkileşimli sorular, tekrar testleri, LGS örnek soru kitapçığı ve YKS'ye yönelik TYT, AYT ve YDT örnek soru kitapçıkları yer alıyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber