banner240
banner237
banner238

YKS’ye az kaldı! Uzmanından öneri: Hızlıca toparlanın, sınava odaklanın

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2020-YKS) önce Temmuz ayına alındı daha sonra yeniden Haziran ayına alındı. İki kere tarih değişikliği ise en çok öğrencileri etkiledi. İstanbul Rumeli Üniversitesi Rehberlik ve Aday İlişkileri Müdürü Tuba Uçar ‘’Sınavın son zamanlarında yapılan psikolojik hazırlık en az akademik hazırlık kadar önemlidir. Bütün adayların zor bir süreçten geçtiği ortada fakat şu zamana kadar verdikleri emeğin boşa gitmemesi için hızlıca toparlanıp sınava odaklanmaları gerek’’ dedi.

Uçar, sınav tarihinin değişikliği ile ilgili olarak;’’Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisi sebebiyle alınan tedbirler çerçevesinde Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) da iki kere tarih değişikliği yaşamak zorunda kaldı. Bu süreçten en çok etkilenenler elbette ki sınava hazırlanan öğrenciler oldu. Ancak şu an her şeyi bir kenara bırakıp çalışmaya odaklanmak ve daha fazla vakit kaybetmeden dikkatlerini toplayarak, çalışma planlarını düzenleyerek sınava odaklanmalılar. Aslında her yıl öğrencilerin karşılaştığı birtakım problemler olabiliyor. Mesela sınav sisteminin değiştiği yılları hatırlayın. O yıllarda pes etmeyen motivasyonunu sağlayan öğrenciler hedefine rahatlıkla ulaştı. Bu süreçte stresten uzak durmaya çalışmalısınız. Size en çok değer veren kişilerin yanında; evinizde, ailenizle olmanın verdiği güveni hissetmelisiniz’’ diye konuştu.

‘’Büyük bir heyecanla beklediğiniz YKS’ye neredeyse bir ay kaldı. Sınavın bir maraton olduğunu unutmadan ve son bir aya kadar netlerinizde bir artış olmadıysa da çalışmayı kesinlikle bırakmamalısınız Çünkü son bir ay sınavda yükseliş devridir. Burada pes etmeyip kararlı olanlar kazanacaklardır’’ diyen Tuba Uçar, ‘’YKS sınavına son 1 ay kala nasıl çalışmalısınız?’’ sorusunun cevabını ise şöyle verdi.

Etkili konu tekrarı yapın

Ders çalışma sistemi olan öğrenciler her zaman öne geçmiştir. Öncelikle sınava az bir zaman kaldığına göre günlük çalışma saatinizi ve temponuzu arttırmanız gerek. Daha çok anlayabildiğiniz konulara yönelin. Yani yıl boyunca gayret göstermenize rağmen yapamadığınız konular varsa eleyin. Tam öğrenilmeyen konular varsa da endişe etmeden tekrar edin. Burada konu tekrarından kastım 10-15 dakika hızlıca tekrar yapıp bolca soru çözmenizdir. Tekrar yaparken şunu göz önünde bulundurun; deneme sınavlarında eksik yaptığınız konuları belirleyin ve bu konuların sınavlarda çıkma oranlarına bakın. Eğer sınavda çok çıkan konuları öncelikli olarak bitirirseniz kısa sürede sınav sonuçlarında daha fazla net yapma şansınız olur.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber