2 YIL ÖNCE DÖKÜLEN KAÇAK HAFRİYAT TAŞKINA NEDEN OLDU

Trabzon'un Yomra ilçesinde, yıllar önce yol kenarına kaçak olarak dökülen hafriyat, dün gece su taşkınına neden oldu. Kaçak hafriyat nedeniyle yaşanan taşkında grup yolu ulaşıma kapanırken, Jandarma aracı bölgede mahsur kaldı.

Yomra ilçesinin Yokuşlu-Yenice Grup Yolu'nun kenarına yaklaşık 2 yıl önce bazı gruplarca yasalara aykırı olarak hafriyat döküldü. Dün akşam Trabzon'da etkili olan sağanak yağış sonucu söz konusu bölgede suyun tahliye alanı kapanınca taşkın olayı yaşandı. Yaşanan taşkın nedeniyle grup yolu trafiğe kapanınca, Yomra Belediyesi, beraberindeki Jandarma ile bölgeye kısa sürede müdahale etti. Ancak Jandarma aracı bölgede mahsur kaldı. Büyükşehir Belediyesi ve Yomra Belediyesi ekiplerince yapılan çalışmalarla Jandarma aracı kurtarılırken yolun ulaşıma açılması için çalışmalara devam ediliyor.

Konuyla ilgili olarak sorularımızı yanıtlayan Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, bir zamanlar yol kenarına kaçak olarak dökülmüş hafriyatın su taşkınına neden olduğunu ifade etti. Bıyık, "Orada bir faciadan dönüldü. Jandarma aracı mahsur kaldı. Hiç kimsenin dere yataklarına, yol kenarlarına, arazilere vs hafriyat dökmeye hakkı yoktur. Ağır maddi cezaları vardır. Bu konuda herkesin çok dikkatli olması ve yasalara uygun olarak hareket etmesi gerekmektedir" dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber