2021 YILI PERFORMANS PROGRAMI OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 
Büyükşehir Belediye Meclisi kasım ayı toplantıları, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu başkanlığında yapılan 9’uncu oturumla devam etti. Toplantıda Büyükşehir Belediyesi 2021 Yılı Performans Programı, oy birliği ile kabul edildi.
 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, koronavirüs tedbirleri kapsamında gerçekleştirilen Meclis toplantısının açılışında gündem dışı açıklamalarda bulundu. Başkan Zorluoğlu toplantının başında koronavirüs testi pozitif çıkan Arsin Belediye Başkanı Muhammet Sait Gürsoy ve Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Selahattin Çebi’ye geçmiş olsun dileklerini iletti.
 
TEDBİRLERE HARFİYEN RİAYET ETMELİYİZ
Koronavirüs salgını ile mücadele noktasında herkesin tedbirli olması gerektiğini vurgulayan Başkan Zorluoğlu, “Bu hastalığın bireysel ve kamu olarak alacağımız tedbirlerle ancak üstesinden gelinebileceğini, önemine binaen tekrar tekrar vurguluyoruz. İnsanlarımızın alınan tedbirlere harfiyen riayet etmelerini, maskeyi artık sadece sokakta değil, evlerde de kullanılması gereken bir önlem olarak düşünmeleri gerektiğini tekraren ifade etmek istiyorum. Ne yazık ki bu hastalığın yaygınlaşma evresine girildi ve bu nedenle geçtiğimiz günlerde Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından ilave tedbirler açıklandı. Bu yaygınlaşmanın önünü kesemezsek ilave bir takım tedbirlerin de geleceği muhakkaktır. Tekrar daha yaygın kısıtlamalara dönmemek için hepimizin, bütün vatandaşlarımızın alınan tedbirlere uymaları gerekmektedir. İnşallah ilave tedbirlere gerek kalmadan bu yayılma hızı tüm ülkede düşer. Allah hepimizi bu hastalıktan muhafaza eylesin” diye konuştu.
 
SAĞLIK İL MÜDÜRLÜĞÜNDEN TEMİN EDİLMELİ
Başkan Zorluoğlu, önceki oturumlarda ölüm istatistikleri ile ilgili sorulan soru üzerine de açıklamalarda bulundu. Zorluoğlu, “Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı olarak bütün cenazeleri biz defnetmiyoruz. Fakat göreve başladığımız tarihten itibaren her geçen ay daha fazla alana ve kişiye hizmet verir bir noktaya geldik. Şu anda Trabzon’daki vefat sonrası cenaze hizmetlerinin, kişi bazlı olarak söylüyorum yüzde 75’ini biz veriyoruz. Yüzde 25’i Mezarlıklar Dairemizin hizmeti olmaksızın defnediliyor. Hedefimiz oranı yüzde 90’ların üzerine çıkarmak. 2020 Ekim ayı sonu itibarıyla bizim hizmet verdiğimiz cenaze sayısı 4.484. Geçen seneye göre bu yüzde 30’un biraz üzerinde bir artış oldu. Bu artışın sebebini hemen covid-19’a bağlamak doğru değil. Çünkü biz Büyükşehir Belediyesi olarak her geçen ay daha fazla vefat eden vatandaşımıza cenaze hizmeti veriyoruz. Dolayısıyla buradaki artış, bütünüyle covid-19’a bağlı ölümlere bağlanmamalı. Bu yanlış olur. Büyükşehir Belediyesi olarak geçtiğimiz yıldan bu yana Covid-19 nedeniyle vefat eden vatandaşımızın sayısı yok. Bir takım rakamlar var ama bunlar teyide muhtaçtır. Resmi olarak tarafımızdan açıklanmasının çok uygun olmayacağını düşünüyorum. Bununla ilgili doğru rakamların Sağlık İl Müdürlüğünden temin edilmesi gerektiği kanaatindeyim ” dedi.
 
PERFORMANS PROGRAMI MÜZAKERE EDİLDİ
Başkan Zorluoğlu’nun gündem dışı açıklamalarının ardından, 2021 Yılı Performans Programı’nın müzakeresine geçildi. Plan Bütçe Komisyonu Başkanı tarafından 2021 Yılı Performans Programı ile ilgili Meclis üyelerine sunum yapıldı.
 
ÖZEN GÖSTERECEĞİM
2021 Yılı Performans Programı ile ilgili Meclis üyeleri de görüşlerini dile getirdi. Meclis üyelerinin programla ilgili düşüncelerini dikkatlice dinleyen Başkan Zorluoğlu, merak edilen konularla ilgili şu ifadeleri kullandı;  “Kadın personel sayımızın oran olarak düşük olduğunu görüyoruz. Bu tabi yılların birikimidir. Genel olarak Trabzon’daki belediyeler içerisinde kadın personel sayısı düşük. Bunu yükseltmemiz lazım. Yeni personel alınacağı zaman, kadınların belli bir oranda olmasına özen göstereceğim. Büyükşehir Belediyesinde kadın yönetici sayısının artırılması için inisiyatif alacağımı buradan ifade edeyim. Şube Müdürü, Daire Başkanı ve üstü görevlerde önümüzdeki dönemlerde daha fazla kadın yönetici inşallah olacak. Biz tabi Meclisimizde de daha fazla kadın meclis üyesi görmek istiyoruz. Bizim 3 tane kadın meclis üyemiz var. Türkiye’de bu mesele bütünüyle her alanda ele alınması gereken ve çözülmesi gereken bir konudur.”
 
YENİ İTFAİYE ARAÇLARI ALACAĞIZ
“İtfaiye hizmetleri çok önemli. İtfaiyenin yangınlara müdahalede yüzde 100 oranında başarılı olması lazım. Orada bir değişim yaptık. Bu değişim sadece bir daire başkanı değişimi değildir. Aynı zamanda baştan sona bütün kadronun eğitilmesi, bilinçlendirilmesi, araç gereç donanımı dahil olmak üzere bir bütündür. İtfaiye bünyesinde Arama Kurtarma Ekibi ve su altı ekibi oluşturuyoruz. İnşallah 2021 yılı içerisinde yeni itfaiye araçlarını da itfaiyemize kazandıracağız. Şu anda Ortahisar ilçesi için yeni itfaiye binası yapıyoruz. 2021 Yılı Performans Programımızda, ilçelerimizde yeni itfaiye binalarımızın yapılması da bulunmaktadır.”
 
ORANI VE MEMNUNİYETİ ARTIRMAK İSTİYORUZ
“Toplu taşıma hizmetlerinden yararlanma oranını ve memnuniyeti düzeyini artırmak istiyoruz. Performans programımıza hedefleri koyduk. Şu anda Büyükşehir Belediyesi olarak toplam yolcunun yüzde 25’ini taşıyoruz. Vatandaşın toplu taşıma hizmetinden memnuniyet oranını da yükseltmek istiyoruz. Bunlar birbiri ile paralel hadiseler. Hedeflerimizi koyduk. Faaliyetlerimizi yürüteceğiz.”
 
SPORA DESTEK VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ
“Sporla ilgili yaklaşımımız ilk günden beri belli. Biz göreve geldikten sonra amatör sporla, Büyükşehir Belediyesi arasındaki iletişim güçlendi. Bu yıl içerisinde epey bir çalışma da yürüttük. Bize ait bazı amatör spor sahalarımızı onardık. Spor Daire Başkanlığını aktif hale getirdik. Sporcularımıza spor malzemesi anlamında hazırlıklarımızı yapıyoruz. Daha da önemlisi Büyükşehir Belediyesi, Trabzon Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz arasında bir protokol imzaladık. Amatör spor kulüpleri de bunun bir parçası. Protokolün hükümlerini de önümüzdeki günlerde yerine getireceğiz. Bu manada imkanlarımızın maksimumunu kullanarak spora destek vermeye devam edeceğiz.”
 
ZORLUOĞLU EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ
Müzakerelerin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu tarafından meclis üyelerinin onayına sunulan 2021 Yılı Performans Programı, oy birliği ile kabul edildi. Oylamamanın ardından konuşan Başkan Zorluoğlu, “Büyükşehir Belediyesi 2021 Yılı Performans Programı müzakerelerini tamamladık. 2021 Yılı Performans Programı titiz bir çalışma ile hazırlandı. Tarafımdan da bizzat vaziyet edildi. Strateji Dairemiz hazırlamakla beraber bütün dairelerimizin bunda emeği var. Programı hazırlayan bütün mesai arkadaşlarıma, bürokratlarımıza teşekkür ediyorum. Yine komisyonumuz, Performans Programı’nı titiz bir şekilde inceledi. Gerekli gördüğü hususlarda müdahalelerini olumlu manada yaptı. Söz alarak görüşlerini eleştirilerini, olumlu kanaatlerini ifade eden meclis üyelerimize, programın hazırlamasında emek sarf eden mesai arkadaşlarımıza, performans programında yazan göstergelerle amaçlarımıza, hedeflerimize bizi oluşturacak teşkilatımıza, Meclisimize ve komisyonumuza yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber