banner240
banner237
banner238

AÇLIK SINIRI 2.736 tl

Gökhan GEDİKLİ  açıklamasının devamında, küresel salgın Kovid-19 virüsü, başta sağlık olmak üzere ekonomik ve sosyal alanda tüm ülkeleri etkilemiştir. Yaklaşık bir yıldır ülkemizi ve özellikle çalışanları doğrudan etkileyen, iş ve yaşam şartlarını, geçmişle kıyaslanamayacak ölçüde, kötüleştiren pandeminin olumsuz etkileri halen devam etmektedir. 

Çalışanların iş ve gelir güvencesi yapılan kimi düzenlemelere karşın gerilemiş, özellikle geçim şartları bozulmuş, satın alma güçleri önemli ölçüde azalmıştır. Özellikle gıda fiyatlarında görülen artışın genel fiyat artışlarının üzerinde gelişim göstermesi, çalışanların harcamalarında ağırlıklı yer kaplayan “mutfak” harcamalarını taşınmaz boyuta getirmiştir.  

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), çalışanların ‘geçim şartlarını’ ortaya koymak amacıyla otuz dört yıldan bu yana, aralıksız olarak her ay düzenli bir şekilde “açlık ve yoksulluk sınırı” araştırmasını yapmaktadır. Fiyatlar doğrudan piyasadan toplanmaktadır. Çalışma bu yönüyle, resmi kurumlar tarafından açıklanan fiyat verilerinin dışında, tamamıyla bağımsız niteliktedir. Araştırma bu ay “400. Bültene” erişmiştir. 

TÜRK-İŞ Araştırmasının Mart 2021 ayı sonucuna göre;  

  • Dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 2.736 TL,   
  • Gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı ise (yoksulluk sınırı) 8.912 TL, 
  • Bekar bir çalışanın ‘yaşama maliyeti’ ise aylık 3.317 TL oldu” dedi.   

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber