banner240
banner237
banner238

AĞRI-DİYADİN’DE 2300 KİŞİNİN ÇALIŞACAĞI 160 MİLYON DOLARLIK YATIRIMIN TEMELİ ATILDI

İSMET KÖSOĞLU

DİYADİN-Ağrı-Diyadin’de Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in katılımıyla altın madeninin temeli atıldı.

Ağrı’ya gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sn Mustafa Varank ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sn. Fatih Dönmez'in katılımıyla altın madeninin temeli atıldı. Protokol konuşmalarının ardından Altın Madeninin temelleri dualar eşliğinde atıldı. Törene Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, Diyadin Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Alper Balcı’nın yanı sıra AKP Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, AKP Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, Belediye Başkanı Savcı Sayan, TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, Protokol Üyeleri ile vatandaşlar da katıldı. Yaklaşık iki bin üç yüz kişinin istihdam edileceği, il ve ilçenin kalkınmasına olduğu kadar ülke ekonomisinde katkı sağlayacak 160 milyon dolarlık yatırımın temelleri hayırlı olması temennisi ile atıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’’ Ülkemizin yeraltı ve yer üstündeki kaynaklarını işleyebilecek güce sahip olduğunu vurgulayarak 0.92 tenörlük madenin çevreye duyarlı olarak işlenecektir. Ağrı tarihi, kültürü, coğrafyası ve barındırdığı potansiyeli ile bizim gönlümüzde çok önemli bir yere sahip. Asya’ya açılan kapımız olan Kadim Kent Ağrı’mızın üretim ve istihdamını destekleyecek projelerle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’ ’Madencilik sektöründe katma değeri en yüksek olan madenin altın olduğunu biliyoruz. Taş üzerine taş koyma şiarı ile Türkiye’yi büyütmenin, geliştirmenin gayreti içerisinde olduk. Türkiye’nin dört bir yanında yürüttüğümüz alt yapı ve üst yapı projeleri ile daha modem, yaşanabilir, çağdaş bir Türkiye’nin temellerini attık” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber