Başkan Genç’ten belediye personeline ek zam!

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile Hizmet-İş Sendikası Trabzon Şubesi Başkanı İsmail Kaplan’ın imzaladığı ek protokolle birlikte belediye bünyesinde çalışan işçilerin maaşlarında 1500 TL (bürüt) artış yapıldı. Yapılan zamla birlikte bir belediye işçisinin en düşük maaşı 7500 TL, en yüksek maaşı ise, 8700 TL civarında oldu. 1 Şubat 2023’te toplu iş sözleşmesi protokolü yeniden görüşülerek imzalanacak.

“İŞÇİMİZİ ENFLASYONA EZDİRMEYECEĞİZ”

Türkiye’de piyasa şartlarını ve enflasyon oranını düşünerek belediye çalışanlarının maaşlarında artış yaptıklarını belirten Başkan Genç, hiçbir şartta belediye işçisini enflasyona ezdirmeyeceklerini dile getirdi.

Belediye çalışanlarının maaşlarını artırmak için bütün imkânları zorladıklarını kaydeden Başkan Genç, “Göreve geldiğimiz andan itibaren işçimizin alın teri kutsaldır anlayışıyla hareket ettik. Bütün imkânlarımızı zorlayarak çalışanlarımızın ekonomik gücünü artırmanın mücadelesini verdik. Sendika temsilcilerimizle yaptığımız bütün görüşmelerde masanın bu tarafı, masanın o tarafı anlayışıyla hareket etmedik. Kendimizi işçilerimizin yerine koyarak onların hak ve hukukunu savunduk. Bu anlamda Hizmet-İş Sendikası Trabzon Şubesi Başkanı İsmail Kaplan yönetimiyle hiçbir zaman işçilerimizin hakları konusunda farklı bir düşünceye sahip olmadık. Ortahisar Belediyemizin kurumsal anlamda haklarını koruduğumuz gibi; işçilerimizin haklarını da aynı oranda koruduk. Gönül ister ki, işçilerimizin eline daha çok para geçsin, daha çok maaş alsınlar… Ama imkânlarımız bu kadarına el veriyor. Bu vesileyle sendika yetkililerimize bir kez daha teşekkürlerimi iletiyorum. Belediye işçilerimize de özverili çalışmalarından dolayı teşekkürlerimi iletiyorum.” şeklinde konuştu.

“EN MAKUL SEVİYEYİ YAKALIYORUZ”

Hizmet-İş Sendikası Trabzon Şubesi Başkanı İsmail Kaplan ise Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in işçi hakları konusunda son derece duyarlı olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Sayın Başkanımız Ahmet Metin Genç ile görüşmelerimiz her zaman olumlu geçiyor. Başkanımız gerçekten de işçilerin hakları konusunda oldukça duyarlı. Büyük çoğunlukla taleplerimizi yerine getiriyor. Görüşmelerimizde her zaman en makul seviyeyi buluyoruz. Bugün yaptığımız ek protokolle birlikte maaşlarda 1500 TL bürüt artış oldu. İşçilerimize hayırlı, uğurlu olsun.” Başkan Genç, sendika temsilcilerine isimlerinin yazılı olduğu Trabzonspor forması hediye etti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber