banner240
banner237
banner238

Borsanın Karadeniz Toplantıları sürecek

Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk, ülke ve toplum kalkınmasının tüm kesimlerin birlikte hareket etmesi ile mümkün olabileceğini belirterek, Trabzon Ticaret Borsası’nın bu yıl da yapacağı Karadeniz Toplantıları’nın da bu hedefe yönelik olacağını söyledi.

Borsanın 1926 yılından bu yana tarihten gelen misyonunu dikkate alarak yöresinde ve bölgesinde yaptığı çalışmalarla sosyal, ekonomik ve kültürel alanlardaki pozitif katkılarını yeni yılda da devam ettireceğini vurgulayan Arslantürk, kurumun resmi internet sayfasındaki değerlendirmesinde fındık sektörüne değinerek; “Özellikle fındıkta en büyük hedefimiz sahip olunan 740 bin hektarlık bahçelerde yılda ortalama 700 bin ton değil, bunun 2-3 katı, 2 milyon ton fındığı da üretip, ihracatımızı da artırıp yılda 2 milyar dolar yerine 4-5 milyar dolar döviz kazanmaktır” dedi.

Arslantürk, 2019’da başlattıkları, pandemi nedeni ile geçen yıl ara verdikleri “4x4 Karadeniz Toplantıları” ndan söz ederek açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“2022 yılı ile birlikte faaliyetlerimizi “4T-2S” sloganı ile yani Tarım-Ticaret-Turizm-Teknoloji ve de Sanat-Spor alanlarında düzenli aralıklarla yıl boyu panel-forum şeklinde uluslararası, ulusal ve yerel katılımlarla organize edeceğiz. Amacımız ve hedefimiz kalkınmayı sanattan spora, ekonomiden kültüre kadar bir bütün kabul ederek, herkesin ve her kesim ile işbirliği içinde öncelikle ve özellikle üretim odaklı bir zihniyet oluşturarak uygulamaya koymaktır. Gerçek manada kalkınmayı hedefleyenlerin temelinde de bu düşünce ve çalışma şekli olması gerekiyor. 2022 yılında geçmişteki her alanda üretime öncelik veren çalışmalarımızdan da destek alarak daha geliştirecek adımlar atacağız. Hep birlikte çalışacak, hem birlikte üretecek, hep birlikte kazanacağız

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber