banner240
banner237
banner238

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MECLİS TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu, toplantı öncesi koronavirüs tedbirleri kapsamında ekipler tarafından etraflıca dezenfeksiyon işleminden geçirildi. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, salonda bulunan Meclis üyeleri, ilçe belediye başkanları, Büyükşehir Belediyesi ve TİSKİ Genel Müdürlüğü yöneticileri ile basın mensuplarını selamlayarak toplantının açılışını gerçekleştirdi.

ANKARA TEMASLARI VE PROJELERLE İLGİLİ BİLGİ VERDİ 
Koronavirüs tedbirleri kapsamında Meclis toplantısını çok uzun tutmak istemeyen Başkan Zorluoğlu, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği üst düzey Ankara temasları ve yürütülen çalışmaların son durumları ile ilgili kısa kısa bilgiler verdi. 

SU SPORLARI MERKEZİ PROJE ÇALIŞMALARI BAŞLADI 
Başkan Zorluoğlu proje çalışmaları ile ilgili şu ifadeleri kullandı; “Gençlik ve Spor Bakanımızın geçtiğimiz günlerde şehrimize gerçekleştirdiği ziyaret sırasında, yapmayı planladığımız Su Sporları Merkezi konusunda mutabakata varmıştık. Sayın Bakanımız sağ olsun bir deniz şehri olan Trabzon’da eksikliği hissedilen Su Sporları Merkezi talebimize olumlu karşılık vermişti. İnşallah Beşirli dolgu sahası ve stadyum alanının arasındaki koy gibi yerde; yelken, kano, plaj oyunları gibi aktivitelerin yapılacağı Su Sporları Merkezimizin proje çalışmalarına başladık. Ankara’da Spor Toto Başkanımızla protokolünü yaptık. İnşallah süratli bir şekilde ihalesini yapıp, bu dokunuşu da gerçekleştireceğiz. Bu çerçevede bize destek olan değerli Gençlik ve Spor Bakanımıza ve Spor Toto Başkanımıza şehrimiz adına teşekkür ediyoruz.” 

AVRASYA PAZARI DAHA İYİ ŞARTLARDA HİZMET VERECEK 
“Avrasya Pazarı ile ilgili de bir güzel gelişme yaşandı. Moloz’da yeni yapılmakta olan caminin etrafındaki alanda, daha seçim döneminde söz verdiğimiz bir konuydu. Ortahisar Belediye Başkanımızın da yakından takip ettiği bir proje. Geldiğimiz noktada projesi aşağı yukarı tamamlandı. Son rötuşlar yapılıyor. İhale birimimize gerekli ihale talimatını verdik. İnşallah önümüzdeki kısa zaman içerisinde yap-işlet-devret modeliyle ihalesini gerçekleştireceğiz. Yaklaşık 20-25 milyon lira arası bir projeden bahsediyoruz. İhalesini yaptıktan sonra orada 350’ye yakın son derece modern şartlarda dükkanlar olacak. Artık tarihi olan Avrasya Pazarı, orada çok daha iyi şartlarda varlıklarını sürdürecekler. Kaynağı da büyük oranda hazır. Şimdiden hayırlı olsun.” 

ORTAHİSAR İTFAİYE VE GASİLHANE YAPILACAK
“Moloz’daki alanda gasilhane ve Ortahisar itfaiye binası yapımına başladık. İtfaiye ana binamızı Bulak’ta yapacağız. Trabzon’un değişik noktalarında yangınlara kısa sürede müdahale etmek için müfrezeler konuşlandırıyoruz. Moloz’da yaptığımız Ortahisar müfrezesi de bunlardan biri. Ayrıca Çukurçayır’da ve Esiroğlu tarafında da müfrezeler konuşlandıracağız. İşler planlandığı gibi gidiyor. İnşallah son derece modern bir gasilhanemiz o bölgede yakında vücut bulacak.”

ULAŞIM TEK ELDEN KONTROL EDİLECEK 
“Ulaşım hizmet binamız aşağı yukarı yarısını geçmiş durumda. İnşallah planlandığımız gibi tamamlandığında Trabzon’da ulaşımın tek elden kontrol edildiği bir merkeze kavuşmuş olacağız. Şu ana kadar orada konteynerler içerisinde hizmet veriliyordu. Bu iş tamamlandığında hem Ulaşım Dairesi Başkanlığımız hem Ulaşım A.Ş., burada konuşlanacak. Aynı zamanda şoförlerimize de çok uygun dinlenme mekanları ve eğitim salonları oluşturuyoruz. Sadece bizim şoförlerimiz değil dolmuş şoförlerini de eğitime tabi tuttuğumuzda bu merkezi kullanacağız.” 

ANKARA’DA EĞİTİM ALIYORLAR 
“Sporda Performans Ölçüm ve Yetenek Merkezi’nin artık büyük oranda temel aşaması geçiliyor. Bu projemiz de son derece iyi ve planlandığı şekilde gidiyor. İçindeki büyük makineleri aldık. Tamamlandığında oraya nakledeceğiz. Aynı zamanda 6 personelimiz Ankara’da eğitim alıyor. Eğitimleri sona erdiğinde, 6 yetişmiş personelimiz merkezimizde hizmet vermeye başlamış olacak.” 

ÇOCUKLARIMIZ TRAFİK KONUSUNDA BİLİNÇLENECEK
“Çocuk Trafik Eğitim Pisti Projemiz, çok özel bir çalışma. İçişleri Bakanlığımızın bizden talebiydi. Trabzon’da çocuklarımızın trafik anlamında bilinçlenmesi için oldukça ayrıntılı bir alan. İhalesini yaptık, sözleşme aşamasında. Akyazı Stadyumu’nun orada beş dönümlük bir arazide yapılacak projeyi, 7-8 ay içerisinde tamamlanmayı planlıyoruz. Projemiz, o bölgeye de hareket katacak.” 

BALIK HALİ YAKINDA TAMAMLANACAK
“Balık hali ile ilgili süreç devam ediyor. Yakında tamamlanacak. TOKİ Başkanlığımızla yerlerin nasıl değerlendirileceği konusunu konuşuyoruz. Kasaplar Odamızla ve Balıkçılar Derneği ile irtibat halindeyiz. İnşallah TOKİ burayı tamamlayacak ve işletmesi başlayacak.” 

KADIN YAŞAM MERKEZİ TRABZON’DA İLK OLACAK
“Beşirli’deki tenis kortunun yanındaki alanda, yüksek olmayan, modern görünümlü bir Kadın Yaşam Merkezi’ni Trabzon’da ilk kez hayata geçiriyoruz. Seçim kampanyasında da verdiğimiz sözlerden bir tanesiydi. İçerisinde yarı olimpik yüzme havuzu var. Üst kısmında spor salonları, atölyeler, toplantı salonları, çok amaçlı salonlar ve kadın danışma merkezi olacak. Belediyemiz bütçesinden değil hayırsever bir iş insanımızın imkanları ile yapacağız. 30 milyon liralık yatırımdır. Mart sonu başlamayı planlıyoruz. Bir yıl gibi bir sürede tamamlayıp hizmete açtığımızda, Trabzon’daki hanımefendiler için çok önemli bir sosyal tesis olacak. Şimdiden şehrimizin kıymetli hanımefendilerine hayırlı uğurlu olsun.” 

ÜSTYAPIYI YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ 
“Önümüzdeki günlerde Uzun Sokak’ta bir üst yapı yenileme ve cephe salıklaştırma işine başlayacağız. Buradan içme suyu hattı bütünüyle geçecek. İnşallah ondan sonra süratle üstyapısını yeniden inşa edeceğiz. Sadece Uzun Sokak değil, Uzun Sokak-Tanjant ve Uzun Sokak Maraş Caddesi arasındaki bütün bağlantıları da Büyükşehir veya Ortahisar sorumluluğunda olsun olmasın tamamen yeniden kaplayacağız ve yenileyeceğiz. Uzun Sokakla ilgili ayrıca cephe sağlıklaştırma projemiz var. Orayı da ayrıca gerçekleştireceğiz.” 


ÇUKURÇAYIR’A SOSYAL DONATI ALANI KAZANDIRACAĞIZ 
“Hızlıca yapılaşan Çukurçayır Mahallemizde ciddi bir sosyal donatı eksikliği var. Büyükşehir Belediyesi olarak o bölgeye güzel bir çocuk parkı kazandırıyoruz.” 

MART AYINDA İHALE EDİLECEK  
“Araklı’da cadde düzenlemesi işi ile ilgili mart ayı içerisinde ihale yapmayı planlıyoruz. Burada Araklı’nın en önemli caddesi olan Trabzon Caddesi’nde taban düzenlemesi, bisiklet yolu, 20 bin metrekare peyzaj alanı, oturma alanı gibi çalışmaları inşallah ihale çerçevesinde gerçekleştireceğiz.”

PAZAR YERİ PROJE ÇALIŞMALARI BİTMEK ÜZERE 
“Akçaabat pazar yeri ve otopark işimiz, önemli projelerimizden bir tanesi. Proje çalışmalarımız bitmek üzere. Bunun da mart ayı içerisinde ihale gününü alacağız. Pazar yerleri, 216 araçlık otopark, dükkanlar depolar güzel bir mimari ile Akçaabat’ımıza değer katacak bir proje olacak. Yine Düzköy-Çayırbağı pazar yeri ve otoparkı için de proje çalışmaları tamamlanmak üzere. İhale gününü mart ayı içerisinde alacağımız işlerden bir tanesi. Burada da güzel bir dokunuş gerçekleştireceğiz.”

MİLLET BAHÇESİ ÇALIŞMALARI HIZ KESMİYOR 
“Ortahisar Millet Bahçesi’nde çalışmalar hızla devam ediyor. Yemyeşil bir alan oluyor. Büyük bir saha etrafında insanlarımızın spor yapabileceği, yürüyebileceği bir alan olacak. Hemen yan tarafta buz pateni pisti ve kaykay düzenekleri yer alacak. Yani orayı spor temalı millet bahçesi olarak dizayn ediyoruz. Millet kıraathanesi ve yanında kafetarya da halkımıza hizmet verecek.” 

GANİTA FAROZ PROJESİNDE TEKLİFLER İNCELENİYOR 
“Ganita Faroz arası sahil düzenleme işinin ihalesini 26 Ocak’ta yaptık. Şu anda ihaleye teklif verenlerin teklifleri inceleniyor. Sözleşme aşamasına geleceğiz. Kısa sürede sözleşmeyi imzalayarak bu işe girmek istiyoruz. Orada var olan yapıları da yıkmaya başladık.” 

UZUNGÖL’ÜN ETRAFINI AÇACAĞIZ 
“Uzungöl ile ilgili proje çalışmalarında 2’nci etabın sonuna geliyoruz. 2’nci etapta Uzungöl’de çok güzel dokunuşlar var. Çaykara Belediye Başkanımız ve Çaykara meclis üyelerimizle projeyi yeniden değerlendirdik. Bu hafta içerisinde Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürümüz de Trabzon’a gelecek. Projeye son şeklini verdikten sonra da etap etap ihalesine çıkıp bu projeyi gerçekleştireceğiz. Yaklaşımımız gölün etrafını bütünüyle açmak olacak. Çok daha yeşil bir göl çevresi oluşturmaya çalıyoruz. Hedefimiz 2022 sonuna gelindiğinde çok daha farklı bir Uzungöl ortaya çıkarmak. Çok daha yeşil, ulaşım ve park meselesi çözülmüş, altyapısı üstyapısı, yolları, kaldırımları, peyzajı ve içerisinde Büyükşehir’in de bizzat bulunduğu bir Uzungöl olacak. Bu seneden itibaren hem işletmeci olarak hem de zabıta ve güvenlik birimlerimizle 7/24 var olacağımızı ifade etmiştik. Büyükşehir Belediyemizin Çaykara Belediyesi ile birlikte orada var olması, hem ticari hem de turizm hayatını çok daha olumlu şekilde etkileyecektir.” 

YALINCAK PLAJI TRABZON’A DEĞER KATACAK 
“Yalıncak plajımızda işler planladığımız gibi devam ediyor. Burada şehrimize çok güzel bir plaj kazandırıyoruz. Yaklaşık 900 metrelik bir sahil hattı. Plajın ötesinde yürüyüş yolları otoparklar, park alanları küçük çaplı yeme içme mekanları şehrimize değer katacak bir proje olacak.”

TONYA GENÇLİK MERKEZİ İHALESİ VE SÖZLEŞMESİ YAPILDI 
“Tonya Pazar Yeri ve Gençlik Merkezi Projesi ile ilgili de Gençlik ve Spor Bakanımıza teşekkür ediyoruz. Şehrimizin Milletvekillerinin de yakından takip ettiği bir konu. Burada güzel bir pazar yeri yapıyoruz.  Ama aynı zamanda bir katı da gençlik merkezi olacak. Otoparkı da bulunacak. İhalesi ve sözleşmesi yapıldı. Buraya da Gençlik ve Spor Bakanlığımız 5 milyon lira destek verdi. Bu projenin de protokolünü geçtiğimiz günlerde Ankara’ya gittiğimde imzaladık.” 

ET KOMBİNASI 2022 BAŞINDA TAMAMLANACAK 
“Düzköy yolu üzerinde Et Kombinası Projesi’nin yapım çalışmaları devam ediyor. Milletvekillerimiz bu projeyi de yakından takip etti ve zor zamanda yaklaşık 60 milyon liralık büyük yatırım, Trabzon’a gelmiş oldu. Et ve Süt Kurumu Genel Müdürümüzle geçtiğimiz günlerde inceledik. Güzel bir tesis yükseliyor. Çok da güzel bir arıtma tesisi yapılıyor. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak TİSKİ marifetiyle orada kanalizasyon altyapısını oluşturuyoruz. Tesis tamamlandığında yol ve kanalizasyon sorunu olsun istemiyoruz. Tesis, önümüzdeki yılbaşına kadar tamamlanmış olacak.” 

TRAFİK YÜKÜ AZALACAK
“KTÜ-Farabi kara yolu bağlantısında epey bir mesafe kat ettik. Kayalık alanda kırma işi yapıldı. Kalkınma Mahallesi’nden üniversiteye giderken orada var olan trafik yükünü azaltacak, doğrudan sahil yoluna bağlantı yapacağımız transit bir yol olacak. Transit yol olacağı için de büyük bir rahatlama sağlayacağına inanıyorum. Aynı zamanda bu akstan üniversite öğrencileri yaya olarak da yürüyebilecek.” 

VATANDAŞIMIZA MÜTEŞEKKİRİM 
TİSKİ Genel Müdürlüğümüzün yaptığı Ortahisar İçme Suyu Projemizde epey bir mesafe kat ettik. Yaklaşık 80 kilometreye yakın bir içme suyu hattı, 5 kilometre yağmur suyu, 2.5 kilometre de kanalizasyon hattını değiştirdik. Çok büyük ve koordinasyon gerektiren, benim de çok mesaimi alan bir iş. TİSKİ Genel Müdürümüz gece gündüz alanda. Altyapı olarak zor bir şehir. Zaman zaman elle kazı gerektiren alanlarda çalışıyoruz, zaman zaman arızalar oluyor. Ben vatandaşlarıma hakikaten müteşekkirim. Yaklaşık 3 aydır çalışıyoruz. Bize çok büyük bir sabır gösteriyorlar. Biz de elimizden gelen süratle işi tamamlayıp, Trabzon’un 50 yıl altyapı meselesi ile uğraşmaması için gayret gösteriyoruz. 2023 ortasına gelindiğinde altyapı meselesi uzunca yıllar konuşulmayacak hale gelecek. İlçelerimizin tamamında da irili ufaklı içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon çalışmalarımız devam ediyor.” 

ŞEHRİMİZİN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK 
“Sokak, cadde düzenlemelerine önem veriyoruz. Alt geçit ve üst geçitlerimize de aynı şekilde. Alt geçitlerimizi ferah bir hale getirmek istiyoruz. Üst geçitlerimizi elden geçiriyoruz. Bir taraftan da caddelerimiz üzerinde çalışıyoruz. Beşirli’deki devlet sahil yolu iç caddemiz, Kalkınma’daki Farabi Caddemiz, Cumhuriyet, Gazipaşa, Tanjant ve Maraş Caddesi’nde bundan sonraki süreç içerisinde gerek yol, tretuvar ve kaldırım gerekse de aydınlatma ve peyzaj düzenlemeleri büyük bir yenileme çalışması yapacağız. Tamamlandığında şehrimizin çehresi de değişmiş olacak.”

GÜNDEM MADDELERİ KABUL EDİLDİ 
Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi şubat ayı toplantılarının 2’nci oturumunda, öncelikle 8 gündem dışı teklif gündeme alınarak, İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. Ardından 6 gündem maddesi müzakere edildi. Toplantı, Meclis üyelerinin oylarına sunulan gündem maddelerinin kabul edilmesinin ardından sona erdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber