banner240
banner237
banner238

BÜYÜKŞEHİR MEYDAN ALTYAPISINI YENİLİYOR 

Daha yaşanabilir bir Trabzon hedefiyle bugüne kadar 18 ilçe genelinde 211 milyon TL’lik altyapı yatırımı gerçekleştiren Trabzon Büyükşehir Belediyesi, kentin altyapısını sil baştan değiştiriyor. Ortahisar’ın toplam 47 mahallesini ve 565 kilometrelik bir alanı kapsayan 150 milyon TL bütçeli Trabzon Ortahisar İçme Suyu Temini Projesi ile buna paralel olarak devam eden 100 milyon TL bütçeli kanalizasyon ve yağmursuyu hattı projesi çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. 

ETAP ETAP İLERLENİYOR
Hâlihazırda Meydan bölgesi, Beşirli, Karşıyaka, Kalkınma, Pelitli, Konaklar ve Kanuni Mahallelerinde devam eden çalışmalar kapsamında bugüne kadar 83.968 metre içme suyu hattı, 2.668 metre kanalizasyon hattı ve 6.329 metre yağmursuyu hattı imalatı gerçekleştirildi. Trabzon’un kalbi niteliğindeki Meydan bölgesinde özel bir programa imza atılırken, etaplar halinde altyapı değiştiriliyor. 

MARAŞ CADDESİ YARIN BAŞLIYOR 
Meydan bölgesinde aralık ayından bu yana Yavuz Selim Bulvarı, Cumhuriyet Caddesi, Tabakhane, Hacı Kasım, Maraş Caddesi (Postane yönü) gibi pek çok noktada çalışmalarını tamamlayan ekipler, 21 Mart 2021 Pazar gününe kadar Uzunsokak’ta altyapı çalışması yürütecek. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun Meydan civarındaki çalışmaların en kısa sürede tamamlanması talimatlarıyla Uzunsokak’ın ardından Kahramanmaraş Caddesi’nde de çalışmalar 26 Şubat Cuma günü başlıyor. 

ÇALIŞMALAR 1 AY SÜRECEK 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yürütülecek kapsamlı altyapı çalışmaları nedeniyle Kahramanmaraş Caddesi 26 Şubat 2021 Cuma saat 21.00 ile 28 Mart 2021 Pazar günü saat 21.00 arasında trafiğe kapatılacağı bildirildi. Yapılan açıklamada, Meydan bölgesindeki çalışmaların tamamının Nisan ayı sonuna kadar bitirilmesinin planlandığı belirtildi. 

DEV PROJE 2023’TE BİTİRİLECEK
Proje kapsamındaki çalışmaların pek çok bölgede birden devam ettiğini ifade eden Zorluoğlu, “Şehrin kalbi niteliğindeki Meydan bölgesi için oldukça özel bir planlama ve çalışmaya imza atıyoruz. Nisan ayı sonu itibariyle Meydan bölgesinde 5 ana caddemizdeki tüm altyapı çalışmalarımızı, 2023 yılı içerisinde de projenin tamamı bitirerek, Trabzon’un 50 yıllık içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu altyapısını tamamlamayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber