CHP İL  BAŞKANI HACISALİHOĞLU VE İL YÖNETİMİ SAHAYA İNDİ

CHP ÇARŞIBAŞI İLÇE BAŞKANLIĞI İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu ve il Yönetimi, ilçe ziyaretlerine başladı. Geçen hafta içerisinde Akçaabat, Beşikdüzü, Düzköy, Şalpazarı, Tonya, Vakfikebir,Çarşabaşı İlçe Yönetimleri ziyaret. edilerek. İlçelerin sorunları hakkında bilgi alındı. Esnaf ziyaret edilenirek gürüşlerI değerendirildi.

İskenderli ilçesinde Dilaver Yıldırım' yakınının. cenaze törenine katılındı. Vakfıkebir ilçesinde
Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Şoförler Odası, Ziraat Oda- SL ziyaret edildi. Esnaf ve çifçişinin sorunları dinlendi .
ODALAR "EKMEĞİN GÜNDEMİ SICAK" TARIM:
Bölgede kısmen çay üretim alanlarının arttığı ve organik tarım yapılmaya başlandığ, ifade edildi. Ancak, küllenme hastalığı ve böcek gibi zarariların bölgenin en büyük sorunlarından biri olduğu belirtildi.

Tarımsal iaçlarmanın doğal dengeyi bazduğu, hayvancılığın yok denecek kadar az olduğu, fındık verimliliğinin azalmasında iklim değişikliklerin etkili olduğu, doğrudan tarım desteğinin üretimi azaltığı, miras hukuku ile parçalanan
 tarım arazilerinin işletme için yetersiz olduğu konularında görüş alış verişi yapıldı. Tarım ve hayvancılığın desteklenmesi, yöresel ürin çeşitliliğinin arttrılması, bölgede kooperatifçıliğin geliştırilmesi istendi. büyükşehir Belediyesi'nin tarımsal faaliyetleri konusunda bir çalışmasının olmadığı konusunda şikaayetlerdinlendi

TİCARET
Söfer esnafının korana virüsü siirecinde iç destek alamadığnı, taşıma kapastesinin yarıya düşürülmesi- ne rağmen ulaştırma hizmetlerinin yerine getirildiği, bu süreçte en özverili: kesimin kendileri olduğu belirtildi.

Bu süreçte akaryakıt giderlerin finanse edilmesi, motorlu taşıtlar vergisinden kendilerinin muaf tutulmasını, taşıma ücretlerinin makul seviyede artırılmasının isterlikleri belirtildi .


BELEDİYE BAŞKANI RAMİS UZUN MAKAMINDA ZİYERET EDİLDİ
Belediyenin eski döneminden kalma  rantabl  olmayan yatırımların belediye ekonomisini güç durumda bıraktığı  bu konada destek alamadıklarını  belirtildi.
Borçlarının ertelenmesinin, çözüm olmadığı kendilerini daha zor durumda bıraklacağı söylendi.

Budönemdeki harcamaların  devlet. tarafından karşılanmasını istedliler. İşletme çalışanlarınayardımı yapılırker. işletme sahiplerine yardım yapılmadığı yapılan yardımların kimlere gittği kenusunda endişelerini aktardılar.

Üretimi arttırmadan faizin düşmesinin bir faydasının olmayacağı söylendi

Başkan Hacısalihoğlu, Korona salgını süresinde il güncen itibaren. gerekli önlemlerin titizlikle aldıklarıı, bazı imar sorunlarımız olmakla beraber ilçe örgütümüzle birlikte beldenmizi caha güzel günlere taşıya-
"Bu sorunlan çözmek için iktidara erren adımlarla ilerliyoruz. Yeniden parlamenter demekratik sistecağımızı ifade etti. Milet itifakımın bileşer:leri ile birlikte ilçemizi demokrat k, kanlımaı bir şekilde yöneteceğimizin sözünümi inşaa edecek, halkın sorunlarıru ülke gündemi ne yaptıracağız" dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber