DERELİ'Yİ KONUŞTULAR

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih CORA ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat ZORLUOĞLU, Giresun Dereli'deki sel felaketini konuştu. Geçtiğimiz günlerde katıldıkları düğün programında bir araya gelen ikili, Dereli'de meydana gelen felakette insanların topyekûn bir seferberlik başlattığını ifade ederek, Trabzon'un da her anlamda Giresun'un yanında yer aldığını vurguladı.

İŞTE DEVLET, İŞTE MİLLET

AK Parti Milletvekili CORA, "Sayın Bakanımız Süleyman SOYLU'nun kepçenin ağzındaki görüntüsü sosyal medyaya yansıdıktan sonra herkes topyekûn seferberlik başlattı. Alana gittiğimizde asker, polis, sivil toplum örgütleri, kurum ve kuruluşlarımızın müdürleri herkesin elinde kazma kürek çalıştığına şahitlik ettim. Önceki yıllarda böyle büyük afetler meydana geldiğinde insanlar, 'Nerede bu devlet, nerede hükümet?' şeklinde serzenişte bulunurdu. Ancak şimdi işte devlet, işte millet. Şehrimizin de orada her anlamda verdiği destekten de gurur duydum." ifadelerine yer verdi.

TRABZON SORUMLULUĞUNU YERİNE GETİRDİ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı ZORLUOĞLU ise “Trabzon Büyükşehir belediyesi olarak olayı duyar duymaz tüm araç ve ekipmanlarımızı afet bölgesine intikal ettirdik. Komşu ilimizin yardımına koştuk. Hummalı bir çalışma yaptık. Sorumluluğumuzu yerine getirdik. Giresun'daki felakette büyükşehir olarak biz 1 ekskavatör, 3 greyder, 1 kepçe, 2 kanal kepçesi ve 1 pikabı alana sevk ederek Giresun'a destek olduk, yaraları hep birlikte saracağız." şeklinde konuştu.

115 KÖY YOLU AÇILDI

Son olarak alandaki çalışmaların son durumu ile ilgili de konuşan CORA, “Giresun’da selle birlikte 118 köy yolu ulaşıma kapalıydı, şu anda 3 köyün yolu kapalı. Elektrik konusunda neredeyse her yerde büyük problem vardı şu anda yüzde 99'unu çözdük. İlçe merkezlerine su verilemiyordu, şimdi çok az bir bölüme su verilemiyor ama hemen hemen bütün köylere, bütün her noktaya suyu ulaştırmaya çalışıyoruz. Allah devletimize de milletimize de zeval vermesin.” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber