Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Fındık ve Mamulleri Sektör Komitesi Başkanı Mehmet CİRAV

Geçtiğimiz haftalarda gerek çok değerli basınımız kanalıyla ve gerekse de yaptığımız yazışmalarla, 2020/2021 sezonu fındık fiyatlarının hasat öncesi üretici ve ihracatçının beklentileri düzeyindeki rakamlardan açıklanmasını hususunu çok Kıymetli Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Bakanlarımıza arz etmiştik. Dün yapılan Kabine toplantısı sonrasında Sayın Cumhurbaşkanımızın fındık fiyatlarını öneri ve beklentilerimiz düzeyinde açıklayarak hem alın terinin sahibi fındık üreticisi ve hem de üreticinin alın terini değere dönüştüren Ülkeye döviz girdisi sağlayan ihracat camiamızı ziyadesiyle memnun etmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızca Giresun kalite kabuklu fındık için alım fiyatı 22,5.-TL, levant kalite kabuklu fındık için 22.TL olarak açıklanan fiyatlar, yapılacak destekleme ödemeleri ile bu rakamlar kg başına 25 TL ile 25,5 TL yükselmiş olacaktır. Fındık sektörünün tüm paydaşlarının önerililerini dikkate alma lütfunda olan Sayın Cumhurbaşkanımıza sektör adına, fındık ihracatçıları adına şükranlarımızı arz ediyoruz. Ayrıca, her daim desteklerini gördüğümüz ve bu süreçte bizlere büyük destek veren Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat ALBAYRAK beye, sektörün duayeni Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir PAKDEMİRLİ beye, ihracat ayağında bizlere önemli destekleri olan Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar PEKCAN hanımefendiye ve tüm diğer Bakanlarımıza da sektör adına teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bunun yanında, önceki sezonlarda fındık alım politikasının uygulamasını başarılı bir şekilde uygulayan Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürümüz, Yönetim Kurulu ve personeline de teşekkür ediyoruz.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemimizin Sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetinde yürütülen bu başarılı politikalar sonucu geçtiğimiz sezon olan 2019/2020 ürünü ihraç sezonunda 1 Eylül 2019 tarihinde başlayan ihraç sezon başlangıcından 27 Temmuz 2020 tarihine kadar geçen yaklaşık 11 aylık dönemde fındık ihracatımız öngördüğümüz şekilde tarihin en yüksek ihracat miktarına çıkarak 327.290 TON’a ulaşmıştır. Sezon sonu olan 31 Ağustos tarihine kadar 330 Bin Ton rakamı dahi aşılmış olacaktır. Bu miktar karşılığında da sağlanan döviz girdimiz yine tarihin en yüksek rakamına ulaşarak 2 Milyar 199 Milyon $ olmuştur. Bu başarıyı sektör paydaşlarının önerilerini dikkate alarak politika oluşturan çok değerli Cumhurbaşkanlığı Hükümetimize borçluyuz.

Yeni sezonda da önerilerimiz dikkate alınarak fiyat açıklanması, sektörün görüşleri doğrultusunda alım politikası oluşturulması nedeniyle; ihracatta çok daha iyi ve üst rakamlara ulaşacağımızdan ümitliyiz.

Bu vesile ile tekrar ve tekrar Sayın Cumhurbaşkanımıza ve tüm Kabine mensubu Bakanlarımıza şükranlarımızı arz ediyor, Bizlerin sesini kamuoyuna ulaştıran ve başarılarımızın elde edilmesinde önemli katkıları olan Siz değerli basın mensuplarına da sektör adına teşekkür ediyorum.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber