banner240
banner237
banner238

Fındık tarımına gençlerin katılımı

-Ferrero Fındık Türkiye Genel Müdürü Bamsı Akın; “Fındık tarımı gençlerin kariyerlerine iyi bir alternatif olmalı.”

Ferrero Fındık Türkiye Genel Müdürü Bamsı Akın, Türkiye’nin en önemli ihraç ürünü olan fındıkta verim ve kaliteyi artırmak için yaptıkları çalışmaların amaçlarından birinin de, gelecek için tarımın gençlerin kariyerinde iyi bir alternatif olabileceğini göstermek olduğunu söyledi.

Ferrero Fındık tarafından Trabzon’da düzenlenen iftar yemeğine Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ersen Küçük, TSYD Trabzon Şube Başkanı Selçuk Kılıç, Ferrero Doğu Karadeniz Fabrikalar Müdürü Devrim Yangın, Ferrero Değerli Tarım Uygulamaları Trabzon Müdürü Ozan Dinç Demiral ile basın kuruluşlarının temsilcileri katıldılar.

İftar öncesinde konuşan Bamsı Akın, Trabzon’un tarihi İpek Yolu güzergahı üzerinde yer alan bir ticaret şehri olduğunu hatırlattı. Akın; “Trabzon’un Türkiye fındık üretimindeki payı yüzde 8-9 iken, ticaretin yüzde 40’ı bu şehirden yapılmaktadır. Ancak son yıllara baktığımızda üretim artmıyor, aksine eksiliyor” diyerek şöyle devam etti:

“Ferrero olarak bu alanda ilgili projeler uyguluyoruz. Değerli Tarım Uygulamaları bunlardan biridir. Bu projelerin tıpkı ticarette olduğu gibi üretimde de Trabzon’u daha iyi noktalara taşıyacağına inanıyoruz. 120 kişilik değerli tarım ekibimizin 15’i Trabzon’da. Model bahçelerimiz ve sosyal çalışma uzmanlarımızla verim ve kaliteyi arttırmak için üreticiye nelerin yapılabileceğini göstermeye çalışıyoruz. Olumlu dönüşler de alıyoruz.”

Değerli tarım kapsamında bahçeler kadar fındık üreticileri ile de ilgilendiklerini ve sosyal çalışmalarda bulunduklarını hatırlatan Ferrero Fındık Türkiye Genel Müdürü Akın; “TOÇEV ile uyguladığımız proje ile 4 bin gence ulaştık. Fındık için en önemli gelişmelerden birisi de gençlerin sektöre ilgi duyması ve üretime katılmasıdır. Bu proje ile gençlere tarımın kariyerleri için iyi bir alternatif, hatta fındık üretimin de çok iyi bir alternatif olduğunu göstermeyi hedefledik. Biz bu projeleri desteklemeye devam edeceğiz. Bununla birlikte bayan çiftçilerimize yönelik eğitim programlarımızı da arttırarak sürdüreceğiz” dedi.

Ferrero Fındık olarak, fındıkta değer zincirini mükemmelleştirmek için atılacak her adımı çok önemli saydıklarını vurgulayan Bamsı Akın şöyle konuştu:

“Değer zincirinin gelişmesi, mükelleştirme iyi tarım uygulamaları ile başlar. İyi üretim ile devam eder. Etik ve çevre bilinci yüksek bir iş modeli ile de bu desteklenir. Bu da sektör için çok önemlidir. Ferrero olarak gıda sektörünün ve son tüketicinin taleplerinin bütün değer zincirine yansıması için de öncü olmaya devam edeceğiz.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber