banner240
banner237
banner238

GİRİŞİM ELEKTRİK HALKA ARZ OLUYOR

Teknolojisiyle, mühendislik, üretim ve taahhüt gücüyle dev enerji yatırımlarına hayat veren; 5 kıtada 60 ülkede hayata geçirdiği projeler ve kurduğu enerji santralleriyle global bir marka olan Türkiye’nin en büyük enerji şirketlerinden Girişim Elektrik A.Ş. halka arz sürecini başlattı.

Oyak Yatırım konsorsiyum liderliğinde halka arzını gerçekleştireceğini açıklayan şirket, 12 Nisan 2021 tarihi itibariyle halka arz başvuru dosyasını Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) ve Borsa İstanbul’a teslim ettiğini bildirdi.

Girişim Elektrik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı M.Behiç Harmanlı konuya ilişkin yaptığı açıklamada, ‘’22 yıldır enerji sektörünün öncülerinden biri olarak enerjinin üretimi, iletimi, dağıtımı, kontrolü ve verimliliği başta olmak üzere her alanda çok geniş bir yelpazede hizmet veriyoruz. Enerji santralleri ve önemli enerji tesislerinin anahtar teslim kurulumu, üretim gücü, elektriksel ürünlerin tedariği ve mühendislik konularında Türkiye’nin yanı sıra 7 ülkede ofis ve tesislerimizle çalışmalarımıza başarıyla devam ediyoruz. Şimdi halka arz sürecimizi de başlattık. Halka arz ile kurumsal yapımızı güçlendirmeyi, markalaşma ilkelerini geliştirmeyi, sektörel büyüme hedefimize ivme kazandırmayı ve bu zamana kadar kazandığımız tecrübelerle elde ettiğimiz değeri yatırımcılarımızla paylaşmayı amaçlıyoruz’’ dedi.

“Girişim Elektrik, son iki yılda halka arz olmuş firmalar arasında 235 milyon TL ile en yüksek net kâra sahip olan şirket oldu”

Girişim Elektrik’in 2020 yılında 880 milyon TL hasılat elde ederek 2020 yılı sonu itibariyle son 2 yılda halka arz olmuş firmalar arasında yaklaşık 235 milyon TL ile en yüksek net kâra sahip olan şirket olduğunu kaydeden Harmanlı, “Ülkemize önemli bir katma değer sağlayan Girişim Elektrik, yenilenebilir enerjinin bölgedeki önde gelen aktörlerinden biri olarak uzun yıllardır hem Türkiye’nin dört bir yanında hem de tüm EMEA bölgesinde yatırımcıları verimli, kazançlı ve ihtiyaçları doğrultusunda optimize edilmiş yatırımlarla buluşturuyor. Şimdi yeni hedeflerimizle bu faydayı en üst seviyeye çıkaracağız” açıklamasını yaptı.

Dilek Kesici Bozdemir

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber