Giysiler Kumbaraya

Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre bırakmak gayesiyle geri dönüşüm yelpazesini gün geçtikçe genişleten Akçaabat Belediyesi, şehrin belirli noktalarına konumlandırdığı Giysi-Ayakkabı Kumbaralarına; giysi, ayakkabı, çanta vs. gibi tekstil ürünleri atılıyor.

Sıfır Atık Projesi kapsamında yürütülen projelere bir yenisi daha eklendi. İlk etapta nüfusun yoğun olduğu noktalar belirlenerek Akçaabat Merkez’den başlamak üzere Yıldızlı Mahallesi güzergâhınca 30 adet Giysi-Ayakkabı kumbarası konumlandırıldı. Akçaabat’ın tüm mahallelerine toplamda 60 adet Giysi-Ayakkabı Kumbaraları yerleştirilecek. Bu projeyle kaynakların sağlıklı ve verimli kullanılması, atıkların asıl kaynağında yönetim altına alınması, azaltılması ve ayrıştırılarak geri kazandırılması hedefleniyor.

Geri dönüşüm projeleri, şehrimizde ve ülkemizde toplumsal kalkınmaya ve ekonomiye önemli ölçüde katkı sağladığını dile getiren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Tekstil atıklarını evsel atıklardan ayrı şekilde toplayarak bu atıkları çevreye zarar vermeyecek şekilde bertaraf ediyoruz. Kumbaraların içinde biriken bu atıklar tekstil sektöründe kullanılmak üzere geri dönüştürülecek. Kullanılmayacak durumdaki giysilerin geri kazanımını sağlayarak tekstil sektöründe geri dönüşüme destek sağlamış olacağız.” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber