Hacısalihoğlu iş dünyasını istihdam teşviklerinden yararlanmaya çağırdı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği de iş dünyasının istihdam teşvikleri konusunda bilgilendirilmesi amacıyla bir açıklama yayınladı. TOBB’un açıklaması şöyleİSTİHDAM SEFERBERLİĞİ 2018

14 Aralık 2017’de Sayın Cumhurbaşkanlığımızın ev sahipliğinde düzenlendiğimiz İstihdam Şurası ve İstihdam Seferberliği Ödül Töreninde en çok istihdam sağlayan illerimize, sektörlerimize ve firmalarımıza ödüllerini takdim ettik. Sayın Cumhurbaşkanımız, burada 2018 yılında uygulanacak istihdam teşviklerini açıklayarak Türk iş dünyasına yeni bir çağrıda bulundu. 2017’de 1,5 milyon ilave istihdam sağlayan Türk özel sektörüne yeni bir hedef gösterdi.

Bu hedefe ulaşmak için, iş dünyamızın ihtiyaç duyduğu yeni istihdam teşvikleriyle ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile çalışmalar yaptık. Bu çalışmalar sonucunda iş dünyası olarak ihtiyaç duyduğumuz istihdam teşviklerine ilişkin yasal düzenlemeler TBMM’de kabul edildi ve Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yeni istihdam teşvikleri neler getiriyor?
Özellikle iş dünyamızın açısından daha anlaşılır olması için yeni istihdam teşviklerini aşağıdaki gibi özetleyebiliriz. Yeni istihdam teşvikleri 1 Ocak 2018 ile 31 Aralık 2020 arasında, yani 3 yıl süresince uygulanacak. İlave istihdam teşvikleri ile işverenler olarak biz sadece işçimizin maaşını ödeyeceğiz, tüm vergi ve SGK primlerini devletimiz karşılıyor. Yani ilave istihdamda vergi ve prim sıfır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber