İŞKUR'dan Engelliler İçin 50 Bin TL Hibe
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), engelli istihdamı alanındaki sosyal paydaşların desteklenmesi, engelli istihdamının altyapısının geliştirilmesi, işgücü piyasası içinde çalışma imkânı olmayan engelli bireylerin desteklenmesi amacı ile kurulan korumalı işyerlerinin güçlendirilmesi, etkinliklerinin arttırılması ve toplumda belirli bir işletme modelinin oluşturulmasını sağlamak amacıyla engellilere yönelik mesleki eğitim ve rehabilitasyon projeleri, engellinin istihdamını sağlayacak destek teknolojilerine ilişkin projeler ile engellinin işe yerleştirilmesi, işe ve iş yerine uyumunun sağlanmasına yönelik projelere 50 bin TL’ye kadar hibe desteği veriyor.
2018/1. dönem hibe programına ilişkin başvuru rehberi www.iskur.gov.tr adresinde yayınlanırken, başvurular 11 Aralık 2017 tarihinde sona erecek ve ilgili tarihe kadar başvuru yapan engelli bireylerden eksik evrakları olanlar 30 Aralık 2017’ye kadar evraklarını tamamlayabilecekler. Ayrıca hibe programına başvuru yapan ve girişimcilik belgesi olmayan engelli bireylere 5 Şubat 2018 tarihine kadar ilgili belgeyi alabilmeleri için süre tanınacak. Trabzon Çalışma ve İş Kurumu olarak da ayrıca engellilere yönelik 6 Aralık 2017 tarihinde Hamamizade İhsan Bey Kongre Merkezinde düzenlenecek “2023 Vizyonunda Engelsiz Trabzon Zirvesi’nde”ilgili hibe programları kapsamında proje yazmak isteyen bireylere uzmanlar tarafından ücretsiz olarak proje yazma eğitimi de verilecek.
İŞKUR’a kayıtlı 18 yaşından büyük, eski hükümlü veya en az yüzde 40 engelli olma şartının arandığı hibe programı için hazırlanan projeler, kamu ve sosyal tarafların temsilcilerinden oluşan komisyon tarafından değerlendirilecek. Bugüne kadar Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne teslim edilen projelerden Mali Müşavirlik Bürosu, Özel Tasarım Bayan Ayakkabı Satış Mağazası, Pizza Kebap Salonu ve Büyükbaş Hayvancılık konulu toplam 4 proje ilgili komisyon tarafından değerlendirilerek hayata geçirildi.
Konu ile ilgili daha detaylı bilgi Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünden alınabilir. 
Trabzon Çalışma ve İş Kurumu 
Basın Yayın, Halkla İlişkiler Ve Tanıtım Birimi

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber