İYİ PARTİ AKÇAABAT, ESNAFIN YANINDA!

İYİ Parti Akçaabat İlçe Başkanı Mustafa Mısır, esnaf ziyaretlerine devam ediyor. "Halkın derdine çare aramaya, sesini duyurmaya devam edeceğiz." diyen Mısır, esnafın yaşadığı ekonomik sıkıntılara dikkat çekti.

Yaptığı ziyaretlerde özellikle pandemi sürecinde ekonomik olarak büyük zorluklar yaşayan esnafın sorunlarını dinleyen Başkan Mısır, hükümetin konu ile ilgili acil tedbirler alması gerektiğini belirtti.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Başkan Mustafa Mısır, "Esnafımızın dükkanları kapalı da olsa, yarı zamanlı da çalışsa kira, vergi, ve fatura giderleri aynen devam ediyor. Bu şartlar altında esnafımız bu giderleri karşılayamaz. Esnafı rahatlatacak ekonomik destekler acilen uygulamaya koyulmalıdır. Yaptığımız esnaf ziyaretlerinde gördüğümüz şu ki, maalesef esnafımız, dükkanını açık tutabilmek için sürekli ilave borçlanıyor. Borcu da borçla ödüyor. Yani borcu ikiye hatta üçe katlanıyor. Bu içinden çıkılabilir ya da sürdürülebilir bir durum değil. İYİ Parti olarak, esnafımızın vadesi gelen kredi borçlarının pandeminin durumuna göre en az 1 yıl uzatılmasını, uzatmadan kaynaklanacak faizin Hazine tarafından ödenmesini talep ediyoruz. Pandemi sürecinde verilen krediler de adil dağıtılmadı. Esnafımıza soruyoruz birçoğu ‘kredi alamadık’ diyor. Alanlar ise nasıl geri ödeyeceğini düşünüyor. Esnaf ve vatandaş geçim derdine düşmüşken iktidar pembe tablolar çizmeye devam ediyor. Kira yardımları arttırılmalı, vergiler ertelenmeli, faizsiz ve uzun vadeli kredi imkanı sağlanmalıdır." dedi.

Fakirlikle mücadele eden değil, fakirliği yöneten bir sistemle ülkenin idare edildiğini ifade eden İYİ Parti Akçaabat İlçe Başkanı Mustafa Mısır sözlerini şöyle tamamladı: “Esnaf içinde bulunduğu durumdan oldukça şikayetçi. Esnaf zor durumda. Pandemi öncesinde ekonomik dalgalanmalar sebebiyle zaten işleri düşen esnaf pandemi döneminde dibi görmüş durumda. Özellikle servisçi, kantinci, kıraathane, lokanta gibi işletmecilerimiz evini geçindiremeyecek seviyede. Birçok küçük esnaf büyük marketler karşısında ezilemekte. Şu anda esnaf içinde boşanmalar, aile davaları, alacak verecek kavgaları başladı. Devlet bu kötü gidişe bir dur demezse, esnafa yeterli ekonomik şartları sağlamazsa daha da zor günler yaşanacağı açık. Esnafımızın ve vatandaşlarımızın yaşadığı bu sorunlar siyasi mesele değil, millet ve memleket meselesidir. İYİ Parti olarak her zaman sorunların çözümü noktasında her türlü desteğe hazırız. Esnafın ve vatandaşın sesi olmaya devam edeceğiz."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber