“Kaçak hafriyat kamyonları takip edilsin”

TTSO - TTSO’nun hafriyat, köprü, yol ve tünel inşaatı sektör temsilcilerinin yer aldığı 22. Meslek Komitesinden meclis üyesi Hasan Taşkara, sektörün sorunlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

TTSO Meclis Üyesi Taşkara, Büyükşehir Belediyesi kararıyla hafriyat kamyonlarına takip sistemi ve kamera takılması gerektiğini belirterek, “Ancak bu takip sistemini taktırmayanlar haksız rekabete neden oluyor. Bu nedenle tüm araçlara takip sistemi takılması gerekiyor” ifadesini kullandı.

Özellikle hafriyat işiyle uğraşan müteahhitlerin döküm sahası sorunu bulunduğunu belirten Taşkara, “Trabzon sınırlarında hafriyat yapan müteahhitler hafriyatı Gülcemal’e getirmek veya kendi imkânları ile döküm sahası bulmak zorunda. Büyükşehir Belediyesi’nin her ilçeye en azından bir tane döküm sahası göstermesi lazım. Of’taki hafriyatı Gülcemal’e getiremezsin, Tonya’daki hafriyatı Gülcemal’e getiremezsin” dedi.

Taşkara, pandemi döneminde hak ediş ödemelerinin yüzde 25’ten yüzde 10 seviyesine gerilediğini de vurgulayarak, bu konuda sektöre destek verilmesi gerektiğini vurguladı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber