Kaymakam Tolga Toğan, Mantar Hasadı Gerçekleştirdi.

Ortahisar İlçesi Çağlayan Kendirli Mahallesinde Kültür mantarı yetiştiriciliği yapılan Temel Kukudaşoğlu’ na ait üretim tesisinde mantar hasadı yapıldı. Hasat programına Ortahisar Kaymakamı Tolga Toğan, Tarım ve Orman İl Müdürü Cahit Gülbay, Ortahisar Jandarma Komutanı Osman Erdoğan, Tarım ve Orman İlçe Müdürü Bülent Bayrak, Ortahisar Ziraat Odası Başkanı Mustafa Bekar, Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü teknik elemanları, mantar üreticileri ve ilgili vatandaşlar katıldı.

Ortahisar İlçesinde kültür mantarı yetiştiriciliği yapılan tesislere bir yenisi daha eklendi. son yıllarda mantar yetitiriciliğine ilgi artarken, halihazırda ilçede çadır modeli 10 adet mantarhanede yetiştiricilik yapılmaktadır. Kültür mantarı yetiştiriciliği yapmak isteyen vatandaşlara Ortahisar Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü tarafından teknik destek verilirken bir taraftan da yetiştiricilik yapan çiftçilerin sektör oluşturabilmeleri açısından çiftçi örgütleme çalışmaları da devam etmektedir.

Ortahisar Kaymakamı Tolga Toğan tesiste incelemelede bulundu ve mantar üreticisi Temel Kukudaşoğlu’ na çalışmalarından dolayı tebrik etti. Bölgemizde mantar üretim kapasitesinin artırılması gerektiğini, başarılı olmak için de kooperatifçilik yapılanmasının gerekli olduğunu belirtti. Hasat programına katılan diğer mantar üreticileri ile de biraraya gelen Toğan üreticilerin sorunlarını dinledi.

Tarım ve Orman Müdürü Cahit Gülbay; İlimizde mantar yetiştiriciliği gibi farklı üretim alanlarının oluşturulmasının önemli olduğunu, farklı zaman dilimlerinde bakanlığımızın desteklemelerinin olduğunu ve çiftçilerimizin bu desteklemeleri takip etmesi gerektiğini söyledi.

Ortahisar İlçe Tarım ve orman Müdürü Bülent Bayrak, Ortahisar İlçesinde kültür mantarı yetiştiriciliği yapılan tesislere bir yenisi daha eklendiğini, son yıllarda mantar yetitiriciliğine ilginin arttığını, halihazırda ilçede çadır modeli 10 adet mantarhanede yetiştiricilik yapıldığını, kültür mantarı yetiştiriciliği yapmak isteyen vatandaşlara Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü tarafından teknik destek verilirken bir taraftan da yetiştiricilik yapan çiftçilerin sektör oluşturabilmeleri açısından çiftçi örgütleme çalışmaları da devam etiğini söyledi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber