“Kredilerin daha titiz verilmesi, üretim yapanların önünün açılması gerek”

featured
Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi, üretim, istihdam ve ihracatın korunması için reel sektörün uzun vadeli kredi taleplerinin mutlaka karşılanması gerektiğini ifade ederek,

 “Ancak bu kredilerin titiz şekilde verilmesi, üretim yapanın önünün açılması amacıyla kullanılması şarttır. Ayrıca istihdamın düşmemesi için sigorta giderlerine destek sağlanmalıdır. Bölgeler arasındaki teşviklerin daha dengeli olarak uygulanması yatırımın da daha dengeli dağılımını sağlar” dedi.

Halkbank Bölge Müdürü Ömür Batur ve Trabzon Merkez Şube Müdürü Emin Can Yalmanoğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ederek Başkan Erkut Çelebi, Meclis Başkanı Şadan Eren ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Ziyarette iş dünyasının finansmana erişimi ve sektörlerin son durumuyla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

TTSO Başkanı Erkut Çelebi, uzun vadeli yatırım finansman imkanlarının artırılması gerektiğini vurgulayarak, “Üretim yapanın, istihdam sağlayanın, ihracatla ülkeye döviz kazandıranın önünün açılması gerekiyor. Bu anlamda kredilerin doğru şekilde kullandırılması önemli. Gerçekten üretim yapanlara kredi imkanları sağlanmalıdır. İstihdamın korunması için sigorta giderlerine destek verilmelidir. Bölgesel teşviklerin de daha dengeli şekilde olması yatırımı daha geniş bir coğrafyaya dağılımını, dolayısıyla belli bölgelere göçleri de önler” ifadesini kullandı.

“Kredilerin daha titiz verilmesi, üretim yapanların önünün açılması gerek”
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Trabzon Manset ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

KAI ile Sohbet Et

Yapay zeka asistanı
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.