KTÜ İLE GELECEĞİN MESLEKLERİ PROTOKOLÜ

Teknoloji o kadar hızlı gelişiyor ki hayatımızın her noktasına temas ettiğini görebiliyoruz. Dünyada mesleki anlamda gelişim geleceğin mesleklerine evrilmeyebaşladı. Özellikle genç bireylerimizin yetenek ve ilgilerinin gözle görülür bir şekilde değişime uğradığını görebiliyoruz. Yetenek ve ilgilerine uygun meslek seçen bireylerin işlerini severek yapacakları, kariyer basamaklarını koşar adımlarla çıkacakları ve buna dayalı olarak daha mutlu ve verimli bir iş hayatı ve yaşam sürdürecekleri muhakkaktır.

Endüstri 4.0 devrinde artık dünyayı takip etmekten ziyade teknoloji ihraç eden ülke konumuna gelmemiz muhakkak ki geleceğin mesleklerine yönelikfarkındalığın artırılması ve bu alana insan kaynağını eğitip yetiştirerek yatırım yapmakla mümkün olacaktır.Gençlerimizin ilgi ve alakaları en üst düzeyde iken bizler de (üniversite ve kamu istihdam kurumları) gençlerimize bu imkânı sunmamız, yol göstermemiz gerekmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın “Montajcılık bu millete yakışmıyor” sözü aslında tüm bu yapılan çalışmaların özeti niteliğindedir. Çünkü bu millet kendi teknolojisini oluşturabilecek beyinlere sahip, altyapıya da sahip. Bu şekilde geleceğin mesleklerine yönelik bu kurslarıdüzenleyebilmemiz de bunun en açık ifadesi olacaktır. 

Bu bağlamda İŞKUR Trabzon ve Bölgemizin medarı iftiharı Karadeniz Teknik Üniversitesi ile geleceğin mesleklerinden olan yazılım geliştirme,multimedya tasarımcısı ve diğer mesleklerdeki kursları düzenlemek içinprotokol imzalamak üzere Sayın Rektör Prof. Dr. Süleyman Baykal’ın makamında toplanmış bulunmaktayız. Bizlere desteklerini esirgemeyen Sayın Rektörümüz ve geleceğin meslekleri konusunda oldukça verimli koordinasyon sağladığımız KTÜ UZEM’in değerli Müdür ve Yardımcıları hocalarımızaTrabzon’umuz özelinde bölgemize, ülkemize son derece katkı sağlayacak olan bu meslekler için düzenleyeceğimiz kurslar için teşekkürlerimi sunuyorum.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber