Kurt: “Asgari Ücretlinin Cebinden 536 TL Uçtu, Gitti!”

Saadet Partisi Trabzon İl Başkanı Cevat Kurt, döviz fiyatlarındaki artışın en çok dar gelirliyi vurduğunu belirterek asgari ücretin yılbaşından bu yana 536 TL eridiğini söyledi.

Döviz kurlarındaki yükselişin zaten kötü durumda olan ekonomiyi daha da olumsuz etkilediğini kaydeden Kurt, bu kötü tablonun sorumlularının çare üretmek yerine bir yandan dış güçler masallarına sarılması, diğer yandan da Türkiye ekonomisinin uçtuğunu söylemesi gibi akla ziyan, vatandaşın gündemiyle örtüşmeyen açıklamalarını hayret ve ibretle izlediklerini ifade etti.

“Birilerinin Göstergesi İyiye Gidiyor Olabilir Ama Vatandaşın Hali Perişan”

Ekonomi yönetiminin ‘göstergelerin olumlu olduğu, iyiye gittiği’ şeklindeki açıklamalarını değerlendiren Kurt, şöyle konuştu:

“Ülkede birilerinin göstergeleri iyiye gidiyor olabilir ama sabahın karanlığında ailesinin geçimi için yollara düşen, alın teriyle çalışan, tek derdi akşam sofrasına helalinden bir parça ekmek getirmek olan vatandaşın göstergeleri iyiye gitmiyor. Evet, bir yandan milyoner sayısı artıyor, görüyoruz ama öte tarafta da halkın büyük kısmı daha da yoksullaşıyor.”

“Asgari Ücret 536 TL Eridi”

Açlık sınırının altındaki asgari ücretin yılbaşından bu yana sürekli eridiğine dikkat çeken Kurt, “2 bin 324 TL olan net asgari ücretle, yılbaşında 5,97 TL’den 389 ABD Doları alınıyordu. Bugün ise 7,35 TL’den ancak 316 ABD Doları alınabiliyor. Asgari ücret 73 dolar eridi. Türk Lirası olarak söylersek, asgari ücretlinin cebinden 536 TL uçtu, gitti. Ama aynı Türkiye’de rant ve sermaye çevreleri, garanti geçiş proje müteahhitleri servetlerine servet katıyor” dedi.

“Üretim Olmadan Ekonomi Düzlüğe Çıkmaz”

Ekonominin düzlüğe çıkmasının üretim, hukuk ve israftan kaçışla mümkün olduğunun altını çizen Cevat Kurt, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Milli Görüş ekonomi siyasetinin en temel ilkelerinden olan, Genel Başkanımızın da sürekli dile getirdiği üzere, üretim artmadan ekonomi düzelmez. Üretime yönelik yatırımlar olmadan işsizlik ortadan kalkmaz, dış ticaret dengesi düzelmez. Üretimle devlet ve millet zenginleşmeden vergiler de artmaz. İktidar şayet ekonominin düzelmesini istiyorsa, üreteni teşvik edip ödüllendiren, rantiyecileri ve bir avuç azınlığı zengin eden yatırımların önüne geçen bir sistemi hayata geçirmelidir. Hukuku, iktidarın ve güçlülerin elinde bir silah olmaktan çıkararak hangi inanç ve düşüncede olursa olsun bütün vatandaşların kendilerini güvende hissedecekleri bir sistem haline getirmelidir. Ve elbette ki ülkenin belini çökerten israfı mutlaka ama mutlaka önlemelidir. Bunlar yapılmadan ekonomi düzlüğe çıkmaz.”

“Faturayı 83 Milyon Ödeyecekse, ‘Yetki Bende’ Denilerek Yanlışta Israr Edilemez”

İktidarın ‘yetki bende’ diyerek yanlışta ısrar etmesinin olumsuz sonuçlarını, 83 milyonun ödeyeceğini, bunun vebalinin ağır olacağını dile getiren Kurt, “Mesele iktidarda kalmak meselesi değil, devleti ve milleti ayakta tutmak meselesidir. Allah korusun, geriye dönüşü mümkün olmayan noktalara gelinirse, bunun altından hiç kimse kalkamaz, ağır bedeller öderiz. Bu nedenle iktidar, kendisini uyaranlara kulak vermeli, gerekirse bu uyarıları yapanlarla oturup problemlere çözüm aramalıdır. 83 milyon vatan evladının hayrına olacak iş, bu iştir” diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber