Milletvekili Ahmet Kaya’dan örnek fındık bahçesine övgü…

Fındıkta verim ve kaliteyi arttırma çalışmaları kapsamında Trabzon Ticaret Borsası tarafından 2014 yılından itibaren yaşlı bahçeler sökülüp tek gövdeli ağaç sistemi ile dikilen örnek bahçeler ilgi ve takdir görüyor.

Trabzon Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile yaklaşık 6 yıldan beri ortaklaşa sürdürülen proje kapsamında oluşturulan 63 bahçeden Trabzon’un Yomra ilçesine bağlı İkisu mahallesinde Ömer Ustaömeroğlu’na ait bahçe yerli ve yabancı ziyaretçilerin akınına uğruyor.

Bahçede geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen 2020 hasat etkinliğine katılan CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya yaklaşık 3 dönümlük bahçeyi gezdikten sonra yaptığı açıklamada, 40 yıllık fındık üreticisi olmasına rağmen ilk kez böylesine çotanaklara sahip bir bahçe gördüğünü belirtti.

Ahmet Kaya, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bende fındık üreticisiyim. Çocukluğumdan beri fındık bahçelerinde koşturmuş, fındık toplamış, her aşamasında emek vermiş biriyim. 40 yılı aşkın bir fındık üreticisiyim ama ilk defa böyle güzel ve özel bir bahçede bulundum. İlk defa böyle dolu bir fındık görüyorum. Emek verenleri, örnek olanları kutluyorum. Gerçekten çok önemli bir iş. Umut ediyorum ki bu güzel çalışma bütün Trabzon’a ve Karadeniz’e yayılır”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber