banner240
banner237
banner238

Motorlu Taşıtlar Vergisi Artık PTT’den Ödenebilecek..

Trabzon PTT Müdürlüğü’nden bir yeni hizmet daha.. Bir yandan fiziki yapısını değiştiren diğer yandan da ekibini güçlendiren PTT, halka sunduğu yeni hizmetlerle de vatandaşları rahatlatıyor. Artık Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödemelerinizi PTT gişelerinden yapabileceksiniz.

Hizmet ağının genişlemesiyle birlikte sadece kent merkezlerinde değil mahallelerde kurduğu birimlerle de halkın ayağına kadar giden PTT, sunduğu yeni hizmetlerle de vatandaşlara nefes aldırıyor. Bunlardan en önemlilerinden birisi, Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödemelerini kabul etmeye başlaması.

PTT hizmetlerine bir yenisini ekledi..

Bilindiği gibi PTT Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödemelerini kabul etmeye başladı. PTT ile Gelir İdaresi Başkanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde bugüne kadar PTT işyerlerinde sadece trafik cezası ile karayolları geçiş ücreti ve idari para cezası tahsilatları yapılıyordu. Geliştirilen yeni bir yazılımla Motorlu Taşıtlar Vergisi ile Karayolu Taşıma Kanunu kapsamındaki cezalarda 04.01.2018 tarihi itibarıyla artık PTT işyerlerinden ödenmeye başladı.

Vatandaşlar MTV’ni eskiden yalnızca Vergi Dairesi Müdürlükleri’ne yatırabiliyordu. Trabzon PTT Başmüdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada şu görüşlere yer verildi:

Vatandaşlarımız vergi dairelerinde çok uzun kuyruklarda bekliyorlardı. İnternetten de ödeme yapılabiliyordu ancak bazıları internet kullanmadığından/kullanamadığından sıkıntı yaşanıyordu. PTT’nin MTV ödemelerini kabul etmeye başlaması ile birlikte artık halkımız da rahatlamış oldu. Vatandaşlarımız bu uygulamayı çok önemli buldu. Trabzon’da 65 şubemizde bu ödemeyi mahallelerinden de yapabilecekler.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber