banner240
banner237
banner238

ÖZGÜNEŞ’TEN YAZ SEZONU ETKİNLİĞİ

Bölgede ‘4 Mevsim 4 Satış Organizasyonu’ etkinliği düzenleyen Özgüneş Ticaret, 2019 yılının 3. Etkinliği, ‘Yaz sezonu satış etkinliği’ adı altında 3 gün gerçekleşti. Akçakale Özgüneş Plazada gerçekleşen etkinliğin açılışına Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Trabzon Vergi Dairesi Başkanı İlhan Akçay, Akçaabat Esnaf Odası Başkanı Yaşar Sİvrikaya, Akçaabat Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İsmail Bulut, Akçaabat Şoförler Odası Başkanı Ali Şentürk, ASKON Trabzon Şube Başkanı İbrahim Beşir, Akçaabat Jandarma Komutanı Mutafa Selçuk, Özgüneş Yönetim Kurulu Başkanı Halis Güneş, Yönetim Kurulu Üyeleri ve bölge iş ortakları katıldı.

TİCARET SEVDAMIZ FERHAT İLE ŞİRİN GİBİ

Satış organizasyonunun açılış konuşmasını yapan Özgüneş Yönetim Kurulu Başkanı Halis Güneş, ticaretin cesaret ve sevda demek olduğunu ifade ederek, “Ticaret cesaret demektir, ticaret sevda demektir, ticaret özveri demektir. Çeyrek asırdan fazladır sektöre hizmet vermekteyiz. Hizmetimiz bölgemizin 7 iline ve ilçelerine devam ediyor. Bu işlerimiz kolay olmadı. Dostlarımızın destekleri, büyüklerimizin duası, mülki amirlerimizin de yanımızda olması ile Allah’ın izni ile bugünlere geldik. Buralara geldikten sonra ne yapmamız gerektiğine çok dikkat etmemiz gerekir. Özgüneş firması olarak, çok krizler, darbeler, sıkıntılar gördük. Ama sevdamız Fehat ile Şirin gibi olduk. Dağların taşların delinmesi gibi bizler de ekonomiyi bölgemizde daha iyi nasıl canlandırırız diye istişareler yaptık. Fabrikalarla istişare yaptık. 750 fabrikanın Özgüneş ve bölge esnafına destekleri var. 100 bin ürünümüzü10 bin tane iş ortağımız fabrikaların desteğinden faydalanarak kaliteli ürünleri uygun fiyatlarla alıyorlar.  Bölgemizin ihtiyacı olan ürünleri ekibimizle istişare ederek, mevsimi gelmeden kaliteli ürünleri bulundurarak, uygun fiyatla bölge halkımıza sunduk. Ürünleri TIR bazında alarak nakliyeyi de ortadan kaldırdık. Fabrika fiyatı ile bölgemize hizmet ediyoruz. Bir elin nesi var iki elin sesi var. Bu proje Türkiye’de ilk. Binamızın açılışını 2 sene önce yaptık. İnsanın vücudunun ana organı kalp. Biz kalbi oluşturduk. Şimdi senede 4 mevsim 4 satış organizasyonu etkinliği ile damarları açıyoruz. Hareketin olduğu yerde bereket vardır. Hareketi elde edebilmek için, fabrikaların gücünü bölgemize çekebilmek için işlerimizin düğün bayram havasında geçmesi, dostlarımızın yanımızda olması için, heyecanımıza renk katmak için organizasyonumuzu yılda 4 kez yapıyoruz. Allah bizlere ticaretimizi en güzel şekilde yaparak daha güzel günlere götürmeye, devletimize vergimizi vermeye nasip etsin” dedi.

AKÇAABAT’A RENK KATTI

Akçaabat Esnaf Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya, "Halis abimiz sözlerine, 'Ben kriz döneminde hiç kimseyi işten çıkarmadım' dedi. Kendisine bunun için çok teşekkür ediyorum. Halis abiden de o beklenirdi. Önceden, Antalya'da, Akdeniz'de Ege'de fuarlar var derlerdi. Halis abi gelene kadar biz bu fuarları bilmezdik. Halis abi sayesinde biz bu etkinliklerle tanıştık. Ticaretini de güzel yapıyor. Kriz döneminde 350 kişiyi de istihdam etmek herkesin harcı değildir. Kendisine hizmetleri için teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

HEM TİCARET HEM TURİZME KATKI

Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, Özgüneş’in ticaret ve turizme katkısı olduğunu belirterek, “Halis Bey, şirketini ticarette sürekli büyütüyor ve geliştiriyor. Meyvelerini de alıyor. Herkesin bir felsefesi var. Halis Bey sıfırdan geldiği için ticaretin her şeyini biliyor. Ahlaki yönünü de çok iyi biliyor ve benimsedi. Bunu da tüm ekibine yansıtıyor. Halis Bey ve ailesinde temel esas karlılık değil hizmeti en iyi şekilde yaparak vatandaşı mutlu etmek. Halis Beyi bu anlayış bu günlere getirdi. Trabzon’umuza da hem ticaret ve turizm anlamında çok katkısı var. Ticari canlılık katıyor” diye konuştu.

YANINIZDAYIZ CESARETLİ OLUN

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Halis Güneş’in sürekli yanında olduğunu ve cesaretli olması gerektiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Özgüneş, Akçaabat, Trabzon ve bölge için çok önemli bir hizmeti olan bir işletme. Burada ki satış etkinliğini görmekten çok mutluyum. 750 tane tedarikçiden ürün temin edilip bölgedeki 7 ile dağıtılıyor. Bunlar yapılırken de 350 vatandaşımıza ekmek kapısı olan bir işletme. Yürekten tebrik ediyorum. Allah’tan razı olsun. Ekonomimizin biraz sıkıntılı olduğu bu dönemde istihdam, üretim çok çok önemlidir. Biz de yerel yöneticiler olarak bu tür organizasyonları yürekten destekliyoruz.

Bu tür istihdam devam ettiği müddetçe, ekonomimize ciddi manada katkı sağladığınız sürece her türkü sıkıntıda sizin yanınızdayız. Hiç merak etmeyin, cesaretli olun. Önümüzde ki yıllarda 350 personelin 400-500’e çıkmasına dua ediyoruz. Bütün gücümüzle size destek vereceğiz. Sizler dürüst ticaretçisiniz. Devlete vergi vermekten gurur duyuyorsunuz. Bu sözünüz benim de hoşuma gitti.

Sizler gibi dürüst ticaretçilerin verdiği her kuruş vergiyi kendi cebimizin parası biliyoruz. Kendi harcamamızı nasıl yapıyorsak, kamunun kaynağını da aynı hassasiyetle harcayacağımıza söz veriyorum. Bu güzel etkinliğin ilimiz ve esnaflarımız için hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

Konuşmaların ardından Akçaabat Belediyesi eski başkan yardımcısı Cevat Birinci’nin duası ile açılış kurdelesi kesildi.  Yaz sezonu satış etkinliğinde Kırtasiyeden, yaklaşan kurban bayramı öncesi müşterilerin ihtiyacı olan ürünlere, elektrikten elektoniğe, zücaciyeden plastiğe, temizlikten hırdavata, oyuncaktan kozmetiğe, tuhafiyeden hediyelik eşyaya 100 bin çeşit ürün 10 bin müşteriye uygun fiyat ve ödeme kolaylığı ile satıldı. Ayrıca 1 alışveriş yapan herkese Özgüneş Plaza’da kullanılmak üzere hediye çeki verildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber