banner240
banner237
banner238

Slovenya ile işbirliği imkânları TTSO’da görüşüldü

TTSO – Slovenya’nın Ankara Büyükelçisi Primoz Seligo, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu’nu ziyaret ederek, Slovenya ile Trabzon arasındaki işbirliği imkânlarıyla ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Slovenya’nın Ankara Büyükelçisi Primoz Seligo, beraberinde Büyükelçilik Ekonomi Danışmanı Bengü Yüksel, Slovenya Trabzon Fahri Konsolosu Ahmet Erdoğdu ve Arsin OSB Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi ile TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu’nu ziyaret etti. Büyükelçi Seligo, Türkiye’nin çeşitli bölgeleriyle Slovenya arasında ikili ilişkileri geliştirmeyi amaçladıklarını ve bu nedenle Trabzon’a geldiklerini belirterek, “Ülkelerimiz arasında 1 milyar dolarlık ticaret hacmi bulunuyor. Bunu daha da artırmalıyız. Özellikle tarım, tarıma dayalı sanayinin modernizasyonu, turizm altyapısının güçlendirilmesi ve hidroelektrik enerjisi konularında işbirliği yapmayı arzuluyoruz. Her türlü işbirliği imkânlarını değerlendirmeye açığız” dedi.

“FİRMALAR ARASINDA EŞLEŞTİRME YAPILABİLİR”

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, konuk büyükelçiye Trabzon’un tarihi, kültürel, ticari geçmişi, işbirliği fırsatları, tarım, turizm, sağlık ve eğitim olanakları, TTSO’nun sürdürdüğü başta Yatırım Adası Endüstri Bölgesi olmak üzere çeşitli konularda detaylı bilgiler verdi. Slovenya ile ticaretin gelişmesini istediklerini belirten Hacısalihoğlu, “İki ülke arasında işbirliği yapılacak sektörlerin ve ürünlerin belirlenmesi, firma ve sektör eşleştirmelerinin yapılması için hemen bir çalışma başlatalım. Umarız en kısa zamanda bir sonuç alırız” dedi.

Başkan Hacısalihoğlu, konuk büyükelçiye ziyaretinin anısına telkâriden yapılan bir ibrik hediye etti. Kültür ve Turizm Bakanlığı TTSO Özel İpekyolu Müzesi’ni de gezerek eserler hakkında detaylı bilgi alan Büyükelçi Seligo, müze defterini de imzaladı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber