Şoförler odası bilgilendirdi

Akçaabat Şoförler ve otomobilciler odası başkan ve avukatlar minibüslerin otobüse dönüştürülmesi konusunda şoför esnafını bilgilendirdi.

Akçaabat Erol Günaydın kültür merkezinde yapılan Akçaabat Trabzon arasında çalışan dolmuş minibüslerin otobüse dönüştürülmesi konusundaki bilgilendirme toplantısında olayın hukuki boyutları katılımcılara açıklandı. Açılış konuşmasını yapan Akçaabat şoförler ve otomobilciler odası başkanı Ali Şentürk “ Akçaabat Trabzon arasında çalışan M plakalı minibüsler 17 kişiliktir. Yasalara göre bu rakamdan fazla minder sayısı olan araçlar otobüs kategorisine girmektedir. Otobüs ortaklığına giren şoförlerin M plakaları iptal edilecek. Geri dönseler bile M plakalarını alamayacaklar. Trabzon Belediyesi Tüm Türkiye’de olduğu gibi zarar etmektedir Bu nedenle Akçaabat Trabzon arasında otobüs çalıştırmaya talipli kuruluşlara taviz vermek istiyor. Böylece Otobüs seferlerinin büyük bölümünü iptal edecek. Otobüsler sefere konulursa önceden belirlenmiş hatlar dışına çıkamayacak. Bu konuda istemeyerek imza veren ancak kalbinden istemeyen şoför arkadaşlarımız bir dilekçeyle verdikleri imzadan vazgeçme şansları var. Bu konuda kendilerine yardımcı olacağız. Ayrıca alınacak otobüslerde yasal olarak bir kişinin ismi geçerli olacak diğer ortaklar nasıl pay alacaklar. Hukuki konuları incelemeden hiçbir şoför esnafı karar vermesin” ” dedi.

Avukat Zekeriya Karakuş bu konunun hukuki boyutlarından bilgi vererek özetle şöyle dedi. “ Halk otobüsü plakası sizlere verilemez Şartlar uygun deyil. Minibüs esnafına verilen haklar herhangi mir kuruluş tarafından iptal edilemez bu konuda Danıştay kararı mevcut. Tahditli M plakalarını bitirmek istiyorlar. Birlikte hareket ettiğiniz sürece M plakalarıyla çalışmaya devam edersiniz”

Avukat Onur Korkmaz ise “1993 Yılında il Trafik Komisyonu aldığı kararla her ilçeni M plakalı dolmuş minibüslerine güzergah belirledi. Kazanılmış bu haklarınız elinizden alınamaz. Plakalarınızda iptal edilemez. Hukuk buna karşı çıkar. Ayrıca Trabzon ilinin fiziki şartları otobüs seferlerine uygun olup olmadığı tartışılır. İsterseniz silerde yasal şekilde bir kooperatif kurabilirsiniz Öte yanda Şu anda minibüs kooperatifi iptal olacak. Otobüs kooperatifi adı altında kurulmak zorunda. Böyle olunca minibüs ruhsatları iptal olacak .Bir daha alınamayacak “ ifadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber