banner240
banner237
banner238

SOSYAL YARDIM ÖDEMELERİ YAPILMAYA BAŞLANDI

Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı çerçevesinde gerçekleştirilen sosyal yardım ödemeleri yapılmaya başlandı.

Akçaabat Kaymakamlığı bünyesinde bulunan Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından, koronavirüs salgını nedeniyle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı kapsamında ihtiyaçlı ailelere  yapılan 1000’er TL’lik yardımlar sahiplerini ulaştırılıyor. Gerek PTT şubelerinde yaşanan yoğunluk gerekse 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olan vatandaşlarımıza yönelik uygulanan sokağa çıkma yasağı kapsamında evlerinden dışarı çıkamayan vatandaşlarımızın sosyal yardım ödemeleri PTT şubelerinde çekilerek sahiplerine evlerinde teslim ediliyor.

Konu ile ilgili konuşan  Akçaabat Belediye Başkanımız Osman Nuri Ekim “ Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı çerçevesinde Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız tarafından 2 milyon dar gelirli kişiye 1000 TL’lik destek yardımı yapılacaktır. Vatandaşlarımızın herhangi bir başvuru işlemi yapmasına gerek olmayıp; 1 Nisan 2020 öncesi Sosyal Yardımlaşmadan

1-2022 sayılı Kanun Kapsamında 65 yaş üstü yaşlılık aylığı ve engelli aylığı alan

2- Şartlı nakit transfer (ŞNT) yardımı alan

3- Muhtaç asker aylığı alan

4- Eşi vefat etmiş dul aylığı alan bayanlar

5- Öksüz, yetim aylığı alan

Vatandaşlarımızın PTT hesabına 1000 TL sosyal yardım yatmıştır.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma yasağı uygulanan ve sosyal yardım ödemelerinden yararlanmaya hak kazanan vatandaşlarımızın hesaplarına yatan parayı Akçaabat Kaymakamlığımız Vefa Sosyal Destek grubu çalışanları hesaplardan çekerek kendilerine teslim ediyor. Akçaabat Belediyesi olarak kurulan vefa destek grubuna personel ve araç desteği başta olmak üzere her türlü desteği veriyoruz. Bu zorlu süreçte vatandaşlarımızın evde kalmaya devam etmelerini, zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamalarını rica ediyorum.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber